Discussie over Bergwijn-actie: 'Hij slaat, maar de vraag is met welke intensiteit'

Discussie over Bergwijn-actie: 'Hij slaat, maar de vraag is met welke intensiteit'

7 april - 21:36
107

De slaande beweging van Steven Bergwijn is kort na de Klassieker besproken door ESPN-analisten Kenneth Perez en Karim El Ahmadi. Eerstgenoemde weet niet zeker of de Ajax-aanvoerder rood had moeten krijgen, terwijl laatstgenoemde daar wel van overtuigd lijkt te zijn. 

Kort na rust liet een zichtbaar gefrustreerde Bergwijn zich gaan tegen Feyenoord-verdediger Bart Nieuwkoop. De aanvaller van Ajax maakte een slaande beweging, die conclusie lijkt getrokken te kunnen worden na het zien van de beelden. De VAR en scheidsrechter Danny Makkelie grepen niet in. 

"Ja, hij slaat zijn tegenstander", stelt Perez. "Dan is het volgens mij het geval: hoe hard, en met welke intensiteit. Dat is hetzelfde als bij natrappen. Het gaat om de hardheid", waarna presentator Milan van Dongen stelt dat het 'behoorlijk' hard was. "Dan vind jij het rood", vervolgt Perez. "Ik kan het eerlijk gezegd niet beoordelen."

Collega-analist El Ahmadi denkt wel aan een rode kaart. "Het lijkt alsof hij hem wil trekken, maar dit lijkt wel op een slaande beweging", zegt de oud-middenvelder, die overigens bijval krijgt van het leeuwendeel op sociale media. Daar heerst meer eensgezindheid over de actie van Bergwijn.