NOS Voetbal

Turkse supercup-farce: Fenerbahçe stelt jeugdploeg op en stapt na één minuut op

De supercup in Turkije is uitgemond in een wanvertoning. Uit protest tegen de Turkse bond stelde Fenerbahçe enkel jeugdspelers op en na een doelpunt van Galatasaray-spits Mauro Icardi in de eerste minuut liepen de spelers van Fenerbahçe van het veld.

Het duel werd daarop gestaakt en op het veld vierden de spelers van Galatasaray uitgebreid de winst van de supercup.

Hooligans

Fenerbahçe is boos op de bond wegens de afhandeling van een uit de hand gelopen wedstrijd tegen Trabzonspor enkele weken geleden. Spelers van de club uit Istanbul werden op het veld aangevallen door een grote groep hooligans.

Fenerbahçe is verbolgen over de in hun ogen milde straf van zes duels zonder publiek voor Trabzonspor, die in hoger beroep werd teruggebracht tot vier duels.

Bekijk de video van de ongeregeldheden bij Trabzonspor-Fenerbahçe.

Spelers Fenerbahçe op veld aangevallen door fans Trabzonspor

Het Turkse voetbal wordt al langer ontsierd door gewelddadige incidenten. In december werd de competitie stilgelegd nadat de voorzitter van Ankaragücü een scheidsrechter het ziekenhuis in had geslagen.

Fenerbahçe deed een oproep bij de FIFA en de UEFA om "noodzakelijke maatregelen" te nemen om de veiligheid in het Turkse voetbal te garanderen.

Van Saudi-Arabië naar Sanliufra

De Turkse supercup zou aanvankelijk in december in Saudi-Arabië worden gespeeld. Maar dat ging op het laatste moment niet door, omdat de lokale autoriteiten niet toestonden dat de spelers van beide clubs shirts van Atatürk (de grondlegger van de Turkse staat) zouden dragen tijdens de warming-up.

Daarop werd de wedstrijd verplaatst naar Sanliurfa, in Zuid-Oost Turkije. Die regio werd vorig jaar getroffen door een zware aardbeving.

De a-selectie van Fenerbahçe reisde niet af naar Sanliurfa en bleef in Istanbul. Daar bereiden Dusan Tadic, Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadioglu en hun ploeggenoten zich voor op de Conference League-wedstrijd tegen Olympiakos van donderdag.

Toen duidelijk werd dat Fenerbahçe van plan was om met een jeugdploeg aan te treden, dreigde de Turkse bond al om de club uit te sluiten van de komende twee edities van de supercup.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl