anp 494991499

Begrafenis Def Rhymz in Suriname is maandag

Muziekapr 07 , 20:12
Het lichaam van Def Rhymz wordt maandag in Suriname begraven. Dat laat de familie van de overleden rapper aan het ANP weten. Dennis Bouman, zoals de artiest officieel heette, overleed twee weken geleden op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van hartfalen.
De kist met daarin het lichaam van Bouman is dit weekend naar Suriname gevlogen. Zijn familie is bij de begrafenis aanwezig.

Crowdfunding

Na zijn dood zette de familie een crowdfunding op om geld in te zamelen voor het afscheid in Nederland en de begrafenis in Suriname. In totaal werd er ruim 56.000 euro ingezameld. Met de opbrengst kon Bouman "een waardig afscheid in Nederland krijgen" en kon hij worden overgebracht naar Suriname waar een begrafenis zou worden gerealiseerd "zoals hij dat wenste". Dankzij de donaties kon zijn gezin meereizen naar Suriname.

Rotterdam

Begin deze maand werd Bouman al herdacht met een dienst in Bergschenhoek. Ruim driehonderd familieleden en vrienden van de rapper waren daarbij aanwezig. Voorafgaand was er een rouwstoet door Rotterdam, waar honderden mensen op af kwamen.