Schurft, difterie en AIDS – De terugkeer van uitgestorven ziekten door migranten

1

Schurft, difterie en mazelen – ziekten die in Duitsland als bijna uitgeroeid werden beschouwd, vieren blijkbaar een comeback als gevolg van de massa-immigratie. Onze redactie beschikt over exclusieve gegevens. Maar de federale overheid stopt plotseling met het registreren van sommige cijfers. Waarom?, vraagt Gunther Strauss.

Ziekten die voorheen bijna waren uitgeroeid, hebben door de toestroom van migranten weer voet aan de grond gekregen in Duitsland. Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne en de daaropvolgende vluchtelingenbeweging in 2022 is het aantal gevallen van  difterie verachtvoudigd tot 172 gevallen vergeleken met het voorgaande jaar, zoals blijkt uit het antwoord van de federale regering op een kleine vraag van AfD-lid van de Bondsdag Jan Wenzel Schmidt, die exclusief beschikbaar is voor onze redactie. In 2023 daalde het aantal diagnoses licht, maar bleef ruim boven het niveau van voorgaande jaren.

De federale regering weet niet hoeveel van deze nieuwe gevallen Oekraïense staatsburgers zijn, aangezien nationaliteiten of verblijfsstatus niet worden geregistreerd voor gevallen van difterie. Bij HIV-diagnoses ligt dat anders: in dezelfde periode steeg het aantal gevallen met ongeveer 45 procent tot 3.279. Bijna alle van de ongeveer 1.000 extra gevallen waren Oekraïense staatsburgers. Deze trend zette zich vorig jaar voort.

Het aantal hepatitis-diagnoses is ook dramatisch toegenomen. Tussen 2021 en 2022 zijn de aantallen vertienvoudigd tot 16.840 voor hepatitis B en 8.002 voor hepatitis C. Het aantal gevallen bleef het jaar daarop stijgen. De federale overheid rechtvaardigde dit met de gewijzigde wettelijke situatie vanaf 2022. Hepatitistesten werden nu ook uitgevoerd tijdens reguliere gezondheidsonderzoeken.

Federale overheid: Geen gevaar door migranten

De gezondheidsautoriteiten hadden in 2015 al een soortgelijke ontwikkeling waargenomen bij schurft en mazelen. Binnen twee jaar is het aantal gevallen van schurft verdubbeld

Advertisement
 tot ongeveer 183.000 in 2016. In 2018 beëindigde de federale overheid het onderzoek naar schurftdiagnoses. Op dat moment waren er 382.000 gevallen geregistreerd. Hoe de situatie zich sindsdien heeft ontwikkeld, is onduidelijk. Het personeel van de asielaccommodaties blijft echter schurft en andere ziektes melden.

Migranten: terugkeer van uitgestorven ziekten

In 2015 explodeerde het aantal gevallen van mazelen ook  kortstondig. Vergeleken met het voorgaande jaar is de waarde vervijfvoudigd, maar daarna weer snel gedaald. In haar reactie aan Bondsdaglid Schmidt verzekerde de federale regering dat er “geen verhoogd risico was op infectie van de algemene bevolking door asielzoekers of vluchtelingen uit Oekraïne”.

Schmidt: “Onverantwoordelijkheid van het gezondheidsbeleid!”

De AfD-man is niet overtuigd. “Ongecontroleerde massa-immigratie heeft besmettelijke ziekten terug naar Duitsland gebracht die in dit land al als uitgeroeid werden beschouwd, zoals schurft”, vertelde hij aan onze redactie. Het toenemende aantal besmettingen in verband met asielmigranten en Oekraïners is zorgwekkend.

Hij beschuldigde de federale regering ervan onverantwoordelijk te zijn. “In plaats van onze burgers te beschermen, veegt de federale overheid het gevaar voor de bevolking onder het tapijt – ik kan op geen enkele andere manier verklaren waarom het RKI-rapport over rapporteerbare infectieziekten onder asielzoekers in 2018 werd stopgezet. Ik noem dat: onverantwoordelijkheid van het gezondheidsbeleid!”


Elon Musk heeft mijn twitter-account vermoord. Volg mijn nieuwe account HIER.


Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
Petra
23 dagen geleden

En dan ons de schuld geven als wij de gifprikken weigeren.