Het voetbalbedrijfje Talent Takes Control is de directe aanleiding voor de schorsing van ambtenaar De B. Het blijkt dat meerdere personen die betrokken waren bij dit bedrijf ruim tien jaar later een rol spelen bij de asbestsanering van Boijmans.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voetbalbedrijfje Talent Takes Control is de directe aanleiding voor de schorsing van ambtenaar De B. Het blijkt dat meerdere personen die betrokken waren bij dit bedrijf ruim tien jaar later een rol spelen bij de asbestsanering van Boijmans. © Eric Elich

Nieuw licht op privébedrijf van geschorste topambtenaar Rudy de B.

EXCLUSIEF De verdachte Rotterdamse topambtenaar Rudy de B. had zonder medeweten van de gemeente Rotterdam een bedrijf dat investeerde in voetbaltalenten, onder wie zijn zoon. Dat was voor de gemeente direct reden hem te schorsen. Uit onderzoek van deze site blijkt dat meerdere personen rond dit bedrijf later betrokken zijn bij de asbestsanering van Museum Boijmans Van Beuningen, een miljoenenproject waar het OM nu onderzoek naar doet. ,,Dit kan wijzen op vriendjespolitiek”, zegt een hoogleraar aanbestedingsrecht hierover.