RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Konijnen gedumpt bij kinderboerderij Winterswijk, één konijn onthoofd

Eén van de gedumpte konijnen. Beeld © Kinderboerderij Freriks

Bij kinderboerderij Freriks in Winterswijk zijn meerdere konijnen gedumpt. Daarnaast is één konijn onthoofd aangetroffen. Dat laat de boerderij op Facebook weten. "We hebben hier geen woorden voor, ongelofelijk dit."

De kinderboerderij heeft inmiddels zeven konijnen gevonden. Ze zijn allemaal gedumpt in de hertenweide van de kinderboerderij. "Eén onthoofd aangetroffen, de andere konijnen doodsbang. We mogen toch hopen dat deze persoon nooit meer dieren aan gaat schaffen."

Mogelijk overlijdt nog een konijn

Laura te Riet van de kinderboerderij vertelt aan RTL Nieuws dat er een kans is dat er nog een konijn zal overlijden. "Die eet niet meer. En een konijn dat niet eet, dat is meestal einde verhaal."

Bij de kinderboerderij hebben ze een vermoeden wie het heeft gedaan, maar zeker weten doen ze het niet. "Er is aangifte gedaan bij de politie."

Te Riet weet wel dat de dieren eerst werden aangeboden op de Facebookpagina Weggeefhoek Winterswijk. "Dit zijn dezelfde dieren."

De konijnen die het wel overleefden zijn er ook niet zonder verwondingen vanaf gekomen. Eén heeft kale plekken, een ander krassen op de huid. "Nog een ander loopt niet meer lekker, en heeft een wond bij het geslachtsdeel." 

De kinderboerderij heeft geen plek

De boerderij heeft geen plek voor de konijnen en schrijft dat ze nu met z'n allen 'in een klein hokje zitten'. "We hebben geen hokken meer over. Hopelijk zijn het er niet nog meer." 

De konijnen moeten dus ergens anders worden opgevangen, 'hoe leuk, lief of zielig ze ook zijn', schrijft de boerderij.

 

Kind
Lees ook:
Kind vermoordt konijnen en cavia's op kinderboerderij in Hoek van Holland