Ex-Ajacied Silooy: Er is wat gaande, ik hoop dat Kroes een tweede kans krijgt

Ex-Ajacied Silooy: "Er is wat gaande, ik hoop dat Kroes een tweede kans krijgt"

7 april - 12:04
87

Sonny Silooy pleit voor een tweede kans voor Alex Kroes bij Ajax. De oud-speler van de Amsterdammers meent dat de raad van commissarissen de zaak veel beter had kunnen oplossen dan de algemeen directeur aan de kant te zetten.

Hans Kraay jr. stelt bij Goedemorgen Eredivisie dat Kroes 'heel dom' is geweest, maar datzelfde geldt volgens hem voor Ajax. "Dit gaat heel lang duren. De bestuursraad staat lijnrecht tegenover de rvc. Als de bestuursraad wil dat hij (Kroes, red.) blijft, dan moet je nog door de AFM, de autoriteit financiele markten. Die vinden dit een klein zaadje, daar hebben ze helemaal geen haast mee."

Silooy vindt dat Ajax alle problematiek voor had kunnen zijn. "Dit had je vooraf kunnen tackelen. Als je als raad van commissarissen iemand aanneemt, ga je diegene helemaal doorlichten. Heeft ‘ie aandelen? Hoeveel dan? Wanneer heb je ze gekocht? Hij heeft wel aangegeven dat hij aandelen had. Maar hoe ga je daar dan mee om? Ik zou heel makkelijk zijn geweest: Alex, doe ze lekker weg. Die aandelen heb je niet nodig. Ik weet het, het is een clubman, hij speelt al jaren bij de club in Ajax Amateurs 5. Daar train ik ook af en toe mee."

Silooy weet dat het rommelt in de boezem van de club. De bestuursraad zou overwegen om in te grijpen door een deel van de rvc de wacht aan te zeggen, zodat Kroes alsnog behouden kan blijven. "Ik denk wel dat er iets gaat gebeuren, ik weet niet of het rigoureus gaat gebeuren. Maar er is wel wat gaande", stelt hij. "Ik hoop in ieder geval dat Kroes een tweede kans krijgt."

Ook Aad de Mos denkt dat de bestuursraad van Ajax er alles aan moet doen om Kroes binnenboord te houden. "Op basis van kwaliteiten is het een geweldige man. Ik heb hem meegemaakt als zaakwaarnemer in mijn periode bij KV Mechelen. Een kundig man. Hij kent de club als zijn broekzak. Ik denk dat het een gemis is als hij het niet zou worden of zou blijven. Je gaat geen betere krijgen."