Bryan de Vries op het Pokémon Europe International Championships in Londen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bryan de Vries op het Pokémon Europe International Championships in Londen. © Bryan de Vries / AFP

Pokémon vormde het leven van wonderkind Bryan: ‘Ik heb de pestkoppen overwonnen’

ReportageGepest omdat hij anders is, zoekt Bryan de Vries (25) zijn toevlucht in de wondere wereld van Pokémon. Als klein jochie groeit hij uit tot een van de beste trainers van ons land. Nu reist de landelijk kampioen de wereld over om het tegen heuse wereldsterren op te nemen. Gierend van de zenuwen doet Bryan dit weekend een gooi naar de felbegeerde trofee van het grootste toernooi van Europa in Londen. ,,Ik kan wel zeggen dat Pokémon mij als mens gevormd heeft.”

  1. Gespannen sfeer op Amerikaanse universiteiten, Joodse studenten wordt aangeraden thuis te blijven
    PREMIUM
    Reportage

    Gespannen sfeer op Amerikaan­se universi­tei­ten, Joodse studenten wordt aangeraden thuis te blijven

    Amerikaanse universiteiten staan op scherp door anti-oorlogsprotesten. De politie treedt hard op tegen pro-Palestijnse demonstranten, maar sommige Joodse studenten voelen zich onveilig. Op Columbia University is studenten aangeraden thuis te blijven uit veiligheidsoverwegingen. ,,Iemand herkende me, kwam naar me toe en zei: deze plek is door de organisatoren bedacht als een antizionistische ruimte.”
  2. Weg met al die Instagramtoeristen: Japan blokkeert prachtig uitzicht op Mount Fuji met lelijk scherm
    9

    Weg met al die Instagram­toe­ris­ten: Japan blokkeert prachtig uitzicht op Mount Fuji met lelijk scherm

    Een prachtige vulkaan die boven een simpele, ietwat lelijke kruidenierswinkel uittorent. Een absurd plaatje dat de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de populairste Instagramspots ter wereld. Honderden vakantiegangers gaan hier dagelijks op de foto en veroorzaken daardoor immense drukte. Japan is dat meer dan zat en neemt nu een drastische maatregel om het prachtige uitzicht op Mount Fuji voorgoed te verpesten. ,,Het spijt ons dat we dit moeten doen.”