NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: AI in Gaza-oorlog, nederlaag Erdogan en sportcomebacks

Volgens een Israëlisch-Palestijns journalistiek platform gebruikt het Israëlische leger kunstmatige intelligentie om Hamas-doelen vast te stellen. Defensiespecialist Peter Wijninga over het AI-systeem Lavender.

De partij van de Turkse president Erdogan leed een grote nederlaag bij de lokale verkiezingen. Wat gaat Erdogan nu doen? Oud-Europarlementariër en voormalig Turkije-correspondent Joost Lagendijk vertelt.

Acteurs Nina de La Croix en Rick Paul van Mulligen schreven het boek Co & Zo over hun leven in een meeroudergezin. In Het Oog vertelden ze erover.

En wie heeft de beste comeback in de sportwereld? Sportjournalist Renate Verhoofstad stelde een lijstje op.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl