Veerman krijgt transfertip: 'Voetbal bij Arsenal is echt op zijn lijf geschreven'

Veerman krijgt transfertip: 'Voetbal bij Arsenal is echt op zijn lijf geschreven'

7 april - 11:25
53

Diego Biseswar vond dat AZ Joey Veerman veel te vrij liet voetballen tegen PSV. De voormalig speler van Feyenoord zag dat de middenvelder alles mocht doen in de wedstrijd en daar snapt hij maar weinig van. Aad de Mos was weer dolenthousiast over zijn favoriete middenvelder.

"AZ gaf Veerman wel heel veel vrijheid hè", zegt Biseswar bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Het leek wel alsof hij in de speeltuin aan het spelen was met zijn kinderen. Er werd nooit druk op hem gezet. Ook bij die goal krijgt hij wel alle ruimte. Als je hem goed analyseert, dan weet je dat hij het lastiger heeft als je vol druk op hem zet. Gisteren mocht hij echt alles bepalen."

Ook heeft Biseswar wel complimenten voor de Eindhovenaren. "Ik vond PSV ook heel veel energie hebben na die lastige weken. Ze begonnen heel sterk met hoog druk. Dani de Wit speelde volgens mij bij AZ, dat is toch wel een kuitenbijter die zo’n Veerman dan kan aanpakken. Die was in geen velden of wegen te bekennen. Sonny Silooy had hem bijvoorbeeld wel even aangepakt", grapt Biseswar over zijn tafelgenoot bij ESPN

De Mos is ook dolenthousiast over Veerman en ziet een grote toekomst voor hem. "Die kan zo bij Arsenal mee. Je moet denken aan een bedrag van veertig miljoen voor hem denk ik. Dat voetbal bij Arsenal is op zijn lijf geschreven. Steekballetjes geven en tussen de linies denken, dat kan hij als de beste."