Sturing geeft update over Hadj-Moussa: 'Was even een bezorgde vader ja'

Sturing geeft update over Hadj-Moussa: 'Was even een bezorgde vader ja'

7 april - 11:42
17

Anis Hadj-Moussa speelt niet mee bij Vitesse in de Gelderse derby tegen NEC. Coach Edward Sturing liet zich eerder negatief uit over de aanvaller die in de zomer naar Feyenoord vertrekt, maar voor de wedstrijd gaf hij aan dat Hadj-Moussa echt ziek is.

"Hij is er niet bij vandaag, want hij is ziek", vertelt Sturing tegenover ESPN over het ontbreken van de Algerijns international. "Constant last van zijn maag en diarree heeft hij. We hebben gisteren nog met hem gesproken om te kijken voor vandaag, maar hij gaf zelf ook aan dat hij zo slap is dat het geen zin heeft."

De Vitesse-coach baalde vooral dat Hadj-Moussa niets van zich liet horen. "De kritiek die ik op hem had, dat had met vrijdagmorgen te maken. Hij had zich niet op tijd afgemeld en dan maak je je zorgen als je je speler lang niet ziet of niet hoort. Het is een jonge jongen die sinds kort op zichzelf woont en dat moet je dan ook in de gaten houden. Wij wilden de training voorbereiden en die communicatie was er gewoon niet. Ik was inderdaad even een bezorgde vader."

Sturing gaf eerder aan dat hij zich toch enigszins irriteerde aan de houding van Hadj-Moussa. De aanvaller speelt volgend jaar voor Feyenoord, werd deze week bekend. "Hij doet te weinig voor het team op dit moment. Dat weet hij, want ik heb hem erop aangesproken. Hij is ook nog eens een paar keer te laat gekomen en dat stoort mij ook. Ik wil gewoon dat iedereen bij de les is nu. Ik kan dat nu niet gebruiken en ik ga ook weer met hem zitten. Maar op dit moment ben ik niet blij met hem", vertelde Sturing over de aanvaller.