RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Politie Curaçao houdt klopjacht op vluchtelingen met wapens

De haven van Willemstad (archieffoto). Beeld © AFP

De politie en kustwacht op Curaçao hebben een klopjacht gehouden op een groep ongedocumenteerden. De dertien, die met een houten boot aan land waren gekomen, bleken vuurwapens bij zich te hebben.

De kustwacht van Curaçao zag gisterochtend (lokale tijd) een lege houten boot op de rotsen bij een verlaten gebied bij Oostpunt. Om de opvarenden te vinden, werden landpatrouilles, de kustwachthelikopter en agenten ingezet.

Dertien mensen aangehouden 

In de loop van de dag werden dertien mensen aangehouden: zeven mannen en zes vrouwen, onder wie een kind. Een tas met vuurwapens werd in beslag genomen. 

Volgens de kustwacht maakten van de groep mensen deel uit die al eerder het land waren uitgezet, en een vrouw die veroordeeld is voor mensenhandel. Twaalf van de opgepakte vluchtelingen komen uit Venezuela, één uit Colombia. 

De wapens en de boot zijn in beslag genomen. De mensen zijn overgedragen aan de immigratiedienst, die hen het land zal uitzetten.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.