Marko ziet Pérez floreren: 'Probeert niet langer zijn eigen technische weg te gaan' Formule 1
Formule 1

Marko ziet Pérez floreren: 'Probeert niet langer zijn eigen technische weg te gaan'

Marko ziet Pérez floreren: 'Probeert niet langer zijn eigen technische weg te gaan'

Dat Max Verstappen op zaterdag de poleposition voor de Grand Prix van Japan greep is misschien niet direct een verrassing, maar dat Sergio Pérez zijn Red Bull Racing-teamgenoot bijna wist te kloppen is dat daarentegen wel. Het lukte de Mexicaan voor het eerst dit seizoen om een plek op de eerste startrij te bemachtigen en Helmut Marko heeft daar wel een verklaring voor.

Marko kon zijn geluk niet op na de kwalificatie op het Suzuka Circuit. Verstappen etaleerde op het 5,8 kilometer lange circuit net als in de voorgaande jaren zijn klasse en greep, ondanks een ronde die volgens de Nederlander zelf niet perfect was, alweer zijn vierde poleposition van het seizoen. Even moest de drievoudig wereldkampioen nog vrezen voor zijn teamgenoot Pérez, die in de laatste run na twee sectoren sneller was dan Verstappen, maar uiteindelijk toch 0,066 seconden tekortkwam.

Het was voor het eerst dit seizoen dat Pérez in staat was om het Verstappen lastig te maken in een kwalificatie en lijkt elk weekend een stapje in de goede richting te zetten. Red Bull-adviseur Marko stelt dat de Mexicaan dit jaar een andere mentaliteit heeft en dat dit zijn resultaten waarschijnlijk ten goede komt. 'Hij probeert niet langer zijn eigen technische weg te gaan', onthult de Oostenrijker tegenover Sky Sports. 'De auto's zijn bijna identiek qua afstelling en dat maakt uiteindelijk het verschil', aldus Marko.

Contractsituatie als motivatie?

Het contract van Pérez loopt aan het einde van het huidige seizoen af en dit zou volgens Marko wellicht mee kunnen spelen. 'Dat lijkt heel motiverend te werken', meent de tachtigjarige Oostenrijker, die nog niet over een mogelijke contractverlenging voor de 34-jarige coureur wil nadenken. 'Normaal gesproken praten we in april helemaal niet over coureursbeslissingen, maar op de één of andere manier lijkt het dit jaar een stuk versneld te zijn. Maar het is nog te vroeg voor ons. We zullen zeker nog even wachten voordat we een beslissing nemen', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws