PowNed

DOM: politie Alkmaar gaat ouders van drinkende pubers 's nachts wakker bellen

Belachelijk, ridicuul, betuttelend en vermoeiend. Ben je een jaar of 18, wil je gewoon even zuipen met je vrienden, even lekker uit de band springen en gewoon maar zien wat er gebeurt die avond, loop je het risico dat je ouders gebeld worden door de politie! U leest het goed. De politie Alkmaar gaat vanaf komende zaterdag, morgen dus, ouders wakker bellen van jeugd van onder de achttien die zich misdraagt in het uitgaansleven. Het is bevoogdend en een slechte zaak.

Want de politie is nooit sterk geweest in het aanvoelen van wat misdragen is en wat niet. Bij de politie werken bijna uitsluitend alleen maar deugende moraalridders die nooit een keer buiten de boot hebben gepist en zij moeten nu ineens gaan beoordelen wanneer een ouder wakker gebeld moet worden. Dat is vragen om problemen want wat in de ogen van de politie een misdraging is, hoeft helemaal geen misdraging te zijn. Iedereen weet dat wanneer je rond de 18 jaar bent, de testosteron door de aderen giert en dan kan er, helemaal na twee sixpackjes, best een keer een prullenbak of een ruit van een bushokje sneuvelen. Niet netjes, maar om dan meteen de ouders wakker te bellen… Het gaat allemaal weer veel te ver.

Laat de jeugd experimenten, laat ze grenzen op zoeken, over de grenzen heen gaan. Leer ze vallen, leer ze opstaan. Spreek ze eens bestraffend toe en geef ze een trap onder hun reet wanneer nodig, maar ga als politie zijnde niet als een stel verraders midden in de nacht ouders wakker bellen. Die schieten direct in de stress, die denken dat hun kind afglijdt, die slapen een week niet en de thuissituatie raakt hierdoor helemaal verpest. En dat alleen maar omdat de politie Alkmaar denkt dat ze roomser dan de paus moeten zijn.

Politiewoordvoerster Felicity Bijnaar doet echter allerlei pogingen om dit foute beleid goed te praten. Zij zegt: "Ouders zijn niet altijd op de hoogte van wat hun kinderen doen, dat ze overlast veroorzaken als ze onder invloed door de stad lopen. En ook weten ze vaak niet wat de gevolgen hiervan zijn." Nee, Felicity, natuurlijk weten de ouders niet wat hun kinderen doen! Dat hoort zo! Ouders zijn de vijand als je puber bent! Wisten jouw ouders precies wat jij allemaal aan het doen was als je weer eens in het fietsenhok stond? Waren zij ervan op de hoogte hoeveel jij spijbelde? Wisten zij precies met wie en wanneer jij aan het experimenteren was? Hoeveel jointjes heb jij stiekem gerookt?

De politie Alkmaar heeft hele grote pakken boter op het hoofd en moet subiet terug het hok in. En tegen alle pubers in Alkmaar zeggen wij: ga lekker los en neem het ervan. 

  1. Laatste nieuws