Bayern denkt aan zeer opvallende trainersmove: 'Speciale situatie, vertrouw hem'

Bayern denkt aan zeer opvallende trainersmove: 'Speciale situatie, vertrouw hem'

6 april - 17:04 Laatste update: 17:13
14

Bij Bayern München wordt een terugkeer van de vorig jaar ontslagen Julian Nagelsmann niet uitgesloten. Sportief directeur Christoph Freund bevestigt dat de huidige bondscoach van Duitsland een optie is.

Voorafgaand aan het Bundesliga-duel van Bayern met 1. FC Heidenheim werd Freund gevraagd naar de opvolging van Thomas Tuchel, die na dit seizoen vertrekt. De Bayern-directeur zei daarop aan meerdere namen te denken. Zo wordt een opvallende terugkeer van Nagelsmann niet uitgesloten. "We voeren gesprekken, op zoek naar een geschikte coach. Nagelsmann is hier al eerder trainer geweest, dat is een speciale situatie. Ik vertrouw hem heel erg", aldus Freund.

Nagelsmann werd in maart 2023 ontslagen door Bayern en is momenteel bondscoach van Duitsland. Saillant detail: Der Rekordmeister koos ervoor om Nagelsmann in te ruilen voor Tuchel, die nooit heeft kunnen overtuigen in München. De bondscoach van Duitsland blijft hij in ieder geval tot en met het EK van komende zomer bij de bond werkzaam. Daarna vindt er een evaluatiemoment plaats tussen Nagelsmann en de DFB.

Bayern kent één duidelijke eis in de zoektocht naar een nieuwe oefenmeester, meldt Freund. "We zoeken een coach met wie we langer kunnen samenwerken dan dat we de voorgaande jaren hebben gedaan", doelt de directeur op de snelle exits van onder andere Tuchel en Nagelsmann. Pep Guardiola is de laatste trainer die langer dan twee jaar voor de Duitse club werkte. Hij vertrok in 2016.