112-NIEUWS

Rotterdammer aangehouden op metrostation voor steekpartij | Kind bekneld tussen container en hek op schoolplein

De verdachte werd aangehouden op metrostation Vlaardingen-West, vlak voordat de metro arriveerde.
© MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van zaterdag 6 april.

Rotterdammer (31) aangehouden op metrostation voor steekpartij

Bij een uit de hand gelopen ruzie tussen twee mannen op de Johannes Muldersstraat in Vlaardingen is een man gewond geraakt. Hij werd zaterdagavond rond 18:00 uur gestoken door de andere man. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd, maar was nog wel aanspreekbaar.
De dader was op de vlucht geslagen. De politie heeft hem even later aangehouden op het dichtstbijzijnde metrostation Vlaardingen-West, vlak voordat hij in de metro wilde stappen. Het gaat om een 31-jarige Rotterdammer.
Volgens ooggetuigen zouden de mannen buren van elkaar zijn.

Kind bekneld tussen container en hek op schoolplein

Bij het buitenspelen is zaterdagmiddag rond 16:20 uur een kind bekneld geraakt tussen een container, een hek en een muur. Dat gebeurde op het schoolplein van een basisschool in de Noordstraat in Hardinxveld-Giessendam.
De brandweer heeft een deel van het hek verwijderd, waarna het jongetje werd bevrijd. Het kind is niet gewond geraakt.
De brandweer heeft een deel van het hek achter de container op het schoolplein verwijderd.
© AS Media

Scooterrijder en fietser gewond na botsing

Een scooterrijder en een fietser zijn zaterdagmiddag rond 15:30 uur gewond geraakt nadat ze op elkaar botsten op het Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel. Beide bestuurders zijn ter plekke op het fietspad behandeld door het ambulancepersoneel. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De politie doet onderzoek.
De racefiets is flink beschadigd door de botsing met de scooter op het Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel.
© MediaTV

Bestuurder laat auto boven op vangrail achter

De politie heeft zaterdagochtend rond 6:45 uur een auto aangetroffen boven op de vangrail aan de Heemraadlaan in Spijkenisse. De auto was flink beschadigd, maar de bestuurder was nergens te vinden. De politie heeft de auto weggesleept en doet onderzoek.
De politie heeft geprobeerd om de eigenaar van de auto op te sporen. Uiteindelijk meldde hij zichzelf op het politiebureau, maar hij wilde niet veel kwijt over het ongeluk. De bestuurder is niet gewond geraakt. Het is onduidelijk hoe de auto op de vangrail terecht is gekomen.
De auto staat boven op de vangrail aan de Heemraadlaan in Spijkenisse.
© Politie

Fietser zwaargewond door aanrijding auto

Op de Groene Kruisweg in Spijkenisse is zaterdagmiddag rond 12:20 uur een fietser aangereden door een auto. De fietser raakte zwaargewond. Het slachtoffer wilde de weg oversteken en werd toen geschept. De fietser werd enkele meters meegesleurd en kwam daarna op het asfalt terecht. Door de klap is de fiets verwoest, de auto heeft een gebroken voorruit en is ingedeukt aan de voorkant.
Het slachtoffer is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel en daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een persoon aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag.
Het ambulancepersoneel heeft de fietser ter plekke behandeld na het ongeluk op de Groene Kruisweg in Spijkenisse.
© Nieuws op Beeld

FIOD vindt 27 miljoen illegale sigaretten

De douane heeft in de Rotterdamse haven deze week maar liefst 27 miljoen illegale sigaretten in beslag genomen. Een pakje sigaretten is in de tabakszaak op 1 april fors duurder geworden. Een pakje met twintig stuks kost nu 11,10. Dat was 9,80.

Hulpverleners reanimeren scooterrijder in Vlaardingen

Bij de Woudweg in Vlaardingen is zaterdag een traumahelikopter geland om hulp te verlenen aan een scooterrijder die was gevallen. Het slachtoffer is ter plekken gereanimeerd. Toen de vrouw weer hartslag had is ze door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De scorterrijder op de Woudweg in Vlaardingen.
© Flashphoto

Politie ontdekt drugslab in Bleiswijk

In een lopend onderzoek is de politie zaterdagochtend een huis aan de Overbuurtseweg in Bleiswijk binnengevallen. Er zou mogelijk een drugslab zitten. Maar dat bleek niet zo te zijn. Later troffen agenten In een schuur op het terrein wél een drugslab aan. Buiten stonden drie grote vaten met vloeistoffen. Een 50-jarige man uit Vlaardingen is gearresteerd.

Bestelbus total loss door brand

Aan de Zwanensingel in Vlaardingen is een bestelbus uitgebrand. De brandweer kon niet voorkomen dat van de bus weinig overbleef. Het voertuig zat vol met spullen. Volgens de eigenaar gaat het mogelijk om brandstichting.
Van de bus bleef weinig over.
© MediaTV

Explosie in Rotterdam-Oosterflank

Op het Izmirerf in Rotterdam-Oosterflank is afgelopen nacht brand ontstaan door een explosief. De brandweer had het vuur snel onder controle. De bewoners van het huis waren niet thuis toen het explosief afging. Voor zover bekend heeft de politie nog niemand opgepakt.
De politie doet onderzoek op het Izmirerf, waar het explosief afging.
© MediaTV

Politie vindt vuurwapen en patronen in auto

Bij de controle van een auto in Rotterdam-Ommoord hebben agenten in de nacht van vrijdag op zaterdag een vuurwapen en patronen gevonden. De bestuurder vertoonde volgens de politie opvallend rijgedrag en werd daarom aan de kant gezet bij een tankstation op de Martin Luther Kingweg.
De twee inzittenden zijn aangehouden. Het gaat om een 32-jarige vrouw uit Schiedam en een 29-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats.
Na de vondst van het vuurwapen is de politie een flat binnengegaan aan de Tagoreplaats. Op de dertiende etage is een appartement doorzocht om te kijken of daar nog meer wapens lagen. Dat bleek niet het geval.

Gewonden bij steekpartij in Dordrecht, politie gebruikt taser

Bij een steekpartij in de Dordtse Mees Toxopeüsstraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen gewond geraakt. Tijdens een ruzie liep de ene man op de andere af met een mes. Hij weigerde het mes te laten vallen, waarna de politie een stroomstootwapen gebruikte.
De man met het mes, een 53-jarige Dordtenaar, bleek steekwonden te hebben. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en aangehouden. Ook de andere man, een 19-jarige inwoner van Dordrecht, is gearresteerd. Hij was ook gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Het mes is in beslag genomen.
De steekpartij was iets na 04:00 uur
© Persbureau Bussink

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl