Zwitsers gaan een immigratiereferendum houden over het beperken van de bevolking van het land tot 10 miljoen tot 2050

5

Een petitie om de immigratie op alle mogelijke manieren te beperken, heeft de 100.000 handtekeningen opgeleverd die nodig zijn om de regering te dwingen een referendum te houden, schrijft T Brooke.

Zwitserland zal een referendum houden over de vraag of er maatregelen moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat de bevolking van het land niet meer dan 10 miljoen mensen telt, nadat een rechtse partij voldoende handtekeningen heeft verzameld om een ​​publieke stemming over strengere immigratiecontroles te starten.

De populistische Zwitserse Volkspartij (UDC) heeft woensdag bij de bondskanselarij een petitie ingediend die voldeed aan de vereisten die nodig zijn voor de regering om een ​​referendum uit te schrijven.

In het Zwitserse systeem van directe democratie kunnen referenda over elke kwestie worden bijeengeroepen als een petitie binnen 18 maanden na de lancering ervan 100.000 handtekeningen heeft bereikt. De UDC verzamelde in slechts negen maanden tijd 114.600 handtekeningen in haar poging om de regering “duurzame demografische ontwikkeling” te laten implementeren door ervoor te zorgen dat de permanente bevolking van Zwitserland in 2050 niet meer dan 10 miljoen mensen bedraagt.

Volgens het voorstel zou de Zwitserse regering dringende maatregelen moeten nemen zodra de permanente bevolking de 9,5 miljoen overschrijdt, door bijvoorbeeld de mogelijkheid voor migranten op te schorten om verblijfsvergunningen, het Zwitserse staatsburgerschap of enig ander recht om in het land te verblijven op te schorten. .

Deze stap zou er ook voor kunnen zorgen dat Zwitserland zich moet terugtrekken uit internationale verdragen, waaronder de bilaterale overeenkomst met de Europese Unie over vrij verkeer en het Global Compact for Migration van de VN.

In een commentaar op het verzamelen van de handtekeningen zei UDC-leider Marco Chiesa dat hij “trots en vereerd” was om te strijden voor de toekomst van de “directe democratie” van Zwitserland en de volgende generaties.

Advertisement

In een bericht op Facebook zeiden de Zwitserse politici dat het initiatief “dient om onze waarden te behouden: onafhankelijkheid, directe democratie, soevereiniteit en vrijheid. Maar het is ook beleid binnen de gemeenten dat de veiligheid, dienstverlening en het welzijn van ons allemaal garandeert.”

“Sinds 2023 wonen er voor het eerst meer dan 9 miljoen mensen in ons land”, zegt Thomas Aeschi, nationaal raadslid en fractievoorzitter van de UDC. “Vorig jaar immigreerden nog eens 98.851 mensen naar ons land. Daarbij komen ruim 30.000 asielzoekers.”

De rechts-populistische partij zei dat de toenemende immigratie had geresulteerd in “woningtekorten en stijgende huurprijzen, files op de wegen, overvolle treinen en bussen, dalende normen op scholen, toenemend geweld en misdaad, elektriciteitstekorten, stagnerende inkomens per hoofd van de bevolking, steeds -hogere ziektekostenpremies, sociale voorzieningen met schulden en een grotere druk op de schoonheid van het landschap en het behoud van de natuur.”

Het initiatief is de laatste poging van de UDC om de immigratiekwestie op te dringen, nadat een soortgelijk referendum in 2020 werd afgewezen om het vrije verkeer van mensen binnen de Europese Unie met 62 procent tegen 38 procent op te schorten.


Elon Musk heeft mijn twitter-account vermoord. Volg mijn nieuwe account HIER.


Tenzij de Zwitsers heel snel een massaal remigratieprogramma opstarten zijn ze al te laat.

Zwitsers worden minderheid in eigen land – 40% van 15-plussers heeft ‘migratie-achtergrond’

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
24 dagen geleden

Goed initiatief, maar ik zou niet teveel verwachten van een referendum, want ze bedriegen ons toch met die stemcomputers en met de telling van de stemmen.

Wat we nodig hebben die is een regering die gewoon ineens alle vreemdelingen buitengooit, en daarmee basta.

marco
marco
24 dagen geleden

Beperkt ook de westerse mensen in derde landen. Laat maar de oorlog komen in de EU en ben je niet welkom in een ander land.

Hagar
Hagar
24 dagen geleden

En kom niet af met zeverpraatjes van “dat gaat nooit gebeuren…”

Jawel dit moet en zal gebeuren.

We moeten het alleen maar willen.

Als we het willen, dan zal het gebeuren.

Als de zionisten de wettelijke en oorspronkelijke bevolking van een land kan uitmoorden en buitengooien, enkel en alleen omdat zij dat willen, dan kunnen wij de vreemdelingen buitengooien, als wij dat willen.

Hagar
Hagar
24 dagen geleden

Beluister de toespraken van Kevin Alfred Strom:
https://audio.nationalvanguard.com/programs/?C=M;O=D
https://nationalvanguard.org/category/american-dissident-voices/

Beluister de toespraken van William Luther Pierce:
https://archive.org/details/WLPArchive

En lees het boek van De Führer (in het Nederlands):
https://nseuropa.org/Mein_Kampf/Mein%20Kampf-Niederlandisch.pdf

loekie
loekie
24 dagen geleden

dan moeten er nog heel wat Zwitsers Zwitserland uitgeschopt worden; kunt ze ook vermoorden natuurlijk, wat de overheid maar het makkelijkst vindt.

zo zie je maar, voor elk blank probleem is een donkere oplossing