Studie: Amerikaanse artsen ontvingen miljarden van de farmaceutische industrie

2

Farmaceutische bedrijven beschikken over grote advertentiebudgetten voor gespecialiseerde tijdschriften en populaire media. Ook worden er enorme sommen geld uitgegeven aan het sponsoren van medische organisaties, artsen en evenementen, meldt TKP.

Alleen al in Oostenrijk stroomde er volgens het transparantierapport van Pfizer in 2021 in totaal zo’n 23 miljoen euro naar Oostenrijkse artsen, verenigingen, medische verenigingen, etc.. Uit een onderzoeksbrief gepubliceerd op 28 maart in het Journal of the American Medical Association blijkt nu dat de sector van 2013 tot 2022 85 miljoen betalingen heeft gedaan aan ruim 820.300 (57 procent) van de in aanmerking komende artsen in 39 specialismen. Bijna 94 procent van de betalingen had betrekking op een of meer op de markt gebrachte medische producten.

Dit is de onderzoeksbrief van Ahmed Sayed, MBB, et al. getiteld “Industry Payments to US Physicians by Specialty and Product Type” in het JAMA Network, die zich richt op de gegevens uit de Open Payments-database die in 2013 is opgezet en die een groot aantal gegevens registreert over het aantal betalingen en uitkeringen aan artsen. We vragen ons af of dit een understatement of onderrapportage zou kunnen zijn, net zoals medische berichtgeving over bijvoorbeeld vaccinverwondingen te weinig wordt gerapporteerd.

Industriebetalingen aan Amerikaanse artsen per specialiteit en producttype

Wat interessant is, is dat twee van de drie medicijnen die het vaakst verband houden met betalingen aan artsen verband houden met bloedstolsels, en dat beide farmaceutische bedrijven – Johnson & Johnson / Janssen en Bristol Myers Squibb / Pfizer – lucratieve Covid-vaccins op de markt brengen die bloedstolsels veroorzaken.

Onderzoekers onderzochten gegevens in de Open Payments-database om te bepalen welke betalingen in verschillende specialismen werden gedaan en welke medische producten met de grootste totale betalingen gepaard gingen. De gegevens omvatten alleen betalingen voor advies, niet-advies (bijvoorbeeld vergoedingen voor sprekers of docenten), reizen, maaltijden, amusement, training, geschenken, subsidies, liefdadigheidsdonaties en honoraria.

Advertisement

De Open Payments Database is een Amerikaans transparantieprogramma dat in 2013 werd gelanceerd uit bezorgdheid dat financiële relaties tussen artsen en de industrie de besluitvorming en de kosten in de gezondheidszorg onnodig zouden beïnvloeden.

Uit de analyse bleek dat de betalingen aanzienlijk varieerden tussen specialismen en tussen artsen in hetzelfde specialisme. Zo varieerde het gemiddelde bedrag dat aan de 0,1 procent beste artsen werd betaald van $194.933 voor ziekenhuisartsen tot $4,8 miljoen voor orthopedische chirurgen, terwijl de betalingen aan de gemiddelde arts varieerden van nul tot $2.339.

Orthopedische chirurgen ontvingen met 1,4 miljard dollar het hoogste bedrag, gevolgd door neurologen en psychiaters met 1,3 miljard dollar, cardiologen met 1,3 miljard dollar en hematologen/oncologen met 825,8 miljoen dollar. Bijna 55 procent van de kinderartsen en 63 procent van de artsen die infectieziekten behandelen ontvingen betalingen van de industrie, terwijl artsen die preventieve geneeskunde beoefenen de minste betalingen ontvingen.

Van 2013 tot 2022 betaalde de farmaceutische industrie 12 miljard dollar aan Amerikaanse artsen. Dat is verbijsterend. Gestoord. “Dit is hoe stilte wordt gekocht, de mening van artsen wordt beïnvloed en uiteindelijk de patiëntenzorg/voorschrijfpatronen worden beïnvloed ”, zegt Dr. Manni Mohyuddin, oncoloog, hematoloog en assistent-professor aan het Huntsman Cancer Institute,tegen The Epoch Times.

dr. Mohyuddin benadrukte dat hoewel de gemiddelde ontvangen betalingen laag waren, sommige artsen een aanzienlijk bedrag ontvingen en invloed hadden bij het creëren van beleid, het voorzitten van commissies, het uitvoeren van klinische onderzoeken, het beïnvloeden van meningen en meer.


Elon Musk heeft mijn twitter-account vermoord. Volg mijn nieuwe account HIER.


Omkopingscampagne: Britse artsen krijgen extra geld voor Covid-boosters

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
Petra
23 dagen geleden

Dit is omkoping en dit zou zwaar strafbaar moeten zijn.

Een dokter moet de belangen van een patiënt behartigen. Niet die van de farmaceutische industrie.

Nieuwe wetgeving om dit te borgen is dus hard nodig.

Ray
Ray
23 dagen geleden

Namen en rugnummers.
Zodat patiënten kunnen kiezen tussen echte artsen en gekochte (nep) artsen.