Kookadvies voor kraanwater in deel West-Brabant na lek in waterleiding

6 april om 09:21 • Aangepast 19 april om 02:04
nl
Op een aantal plaatsen in West-Brabant moeten mensen het kraanwater koken voordat ze het gaan drinken. Dat advies geeft Brabant Water zaterdag. Door een lek in een hoofdwaterleiding bij Nieuw-Vossemeer kunnen er kleine hoeveelheden bacteriën in het water terecht zijn gekomen. Het advies is om het water drie minuten te koken. Het preventieve kookadvies geldt voor Nieuw-Vossemeer, Heensche Molen in de gemeente Steenbergen en de Zeeuwse dorpen Sint Philipsland en Anna Jacobapolder.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Inwoners van die plaatsen kunnen hun drinkwater het beste drie minuten koken voordat ze het gebruiken voor bijvoorbeeld koffie, thee, limonade, flesvoeding, tandenpoetsen of het bereiden van een maaltijd, meldt Brabant Water.

Afbeelding: Brabant Water
Afbeelding: Brabant Water

Door de lekkage kwam er vrijdagnacht bij meerdere huishoudens nauwelijks of geen water uit de kraan. Drinkwaterbedrijf Brabant Water heeft heel de voorbije nacht doorgewerkt om de drinkwaterlevering te repareren. Het kookadvies geldt desondanks voor meerdere dagen, zegt een woordvoerder, tot zeker is dat het water helemaal bacterievrij is. Als het zover is, laat Brabant Water dat weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!