Scott Ritter: Israëlische aanval op Iraans consulaat zou de wereld in chaos kunnen storten

3

Israël richtte zich maandag op het terrein van de Iraanse ambassade in Damascus, Syrië, waarbij zestien mensen om het leven kwamen, onder wie een topcommandant van de Quds Force van de IRGC. Diezelfde dag raakten IDF-drones drie voertuigen van de World Central Kitchen in Gaza, waarbij zeven hulpverleners omkwamen. Scott Ritter vertelt Sputnik hoe deze gebeurtenissen met elkaar verband houden.

In een week tijd is de wereld getuige geweest van twee moedwillige schendingen van het internationaal recht en de normen en standaarden van beschaafde naties door de staat Israël,” zei Scott Ritter, voormalig VN-wapeninspecteur en gepensioneerd inlichtingenofficier van het Amerikaanse Korps Mariniers, over de twee aanvallen van 1 april in Syrië en Gaza.

De aanval in Damascus was ogenschijnlijk gericht tegen hoge IRGC-officieren die in Syrië actief waren. “Maar het feit dat Israël deze officieren als legitieme doelwitten beschouwt, geeft hen niet de toestemming om de bescherming te schenden die aan deze structuren wordt geboden. Diplomatieke onschendbaarheid is een realiteit, en deze gebouwen (consulaten, ambassades) genieten onschendbaarheid en bescherming van het internationaal recht, en Israël heeft ervoor gekozen dit te schenden”, benadrukte Ritter.

De gevolgen van de aanval op de ambassade “moeten nog volledig worden bevestigd… maar op basis van Israëls eigen reactie en verwachting kunnen deze behoorlijk ernstig zijn. En dit zou niet alleen de regio maar de hele wereld in chaos, onrust en conflicten kunnen storten, allemaal omdat Israël besloot dat het boven de wet kon opereren”, waarschuwde de waarnemer.

Lees meer
Complete paniek breekt uit in Israël nu het land vreest voor massale vergeldings-raketaanvallen door Iran

Wat de aanvallen op voertuigen met liefdadigheidswerkers van World Central Kitchen (WCK) in Gaza betreft, gelooft Ritter de Israëlische garanties dat deze per ongeluk gebeurden niet.

“Dit was geen ongeluk. De Israëli’s beweren dat het een vergissing was, een ongeluk. Dat was het niet. Deze hulpverleners reden op een route die vooraf door het Israëlische leger was aangegeven en goedgekeurd. Ze reden in drie duidelijk gemarkeerde voertuigen. En de aanval die plaatsvond was niet zomaar een eenmalige ‘oeps’. Het waren drie opzettelijke aanvallen, bedoeld om iedereen die bij het WCK-konvooi betrokken was, te doden, zonder dat er overlevenden achterbleven. En ze lieten geen overlevenden achter”, benadrukte Ritter.

De gevolgen van de WCK waren voorspelbaar, zei de waarnemer.

“Vrijwel onmiddellijk keerden schepen gevuld met humanitaire hulp om en weigerden hun levensonderhoudende lading in Gaza te lossen uit angst om door Israël te worden aangevallen. Israël heeft zijn doel bereikt. Het terroriseert en intimideert internationale hulpgroepen, zodat ze niet de hulp bieden die nodig is voor de instandhouding van het leven in Gaza, want dat is waar het Israëlische beleid in Gaza om draait,” zei Ritter.

Advertisement

Ritter verwacht dat de Israëlische ‘misdaden’ en ‘moedwillige’ wetteloosheid zullen voortduren, tenzij en totdat Tel Aviv de gevolgen van zijn daden onder ogen moet zien, en zolang de regering van Benjamin Netanyahu aan de macht blijft.

“Deze misdaden zullen doorgaan zolang Israël zonder enige gevolgen mag opereren – zolang de Verenigde Staten Israël diplomatieke dekking blijven bieden in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties – zolang de wereld bereid is de ogen te sluiten oog hebben voor de misdaden gepleegd door de regering van Benjamin Netanyahu. De oplossing voor dit probleem is duidelijk: de regering van Benjamin Netanyahu moet weg, en er moet in Israël een nieuwe regering komen die het internationale recht respecteert, maar bovenal het recht respecteert van een vrij en onafhankelijk Palestijns volk om in een land te leven. Palestijnse staat die niet langer wordt verbrand door de illegale bezetting van Israëlische soldaten en kolonisten”, vatte Ritter samen.

En dit geloof ik niet:


Elon Musk heeft mijn twitter-account vermoord. Volg mijn nieuwe account HIER.


Israël bombardeert consulaat Iran in Damascus – Doodt een hoge leider van de IRGC

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
PearlDragon
PearlDragon
23 dagen geleden

Ik wil wel eens zien dat de VS Israel niet zal helpen wanneer zij in het nauw komt door Iraanse aanvallen. Nu vrijwel heel het Midden Oosten naar de BRIS aan het schuiven is is Israel 1 van de weinige voorposten die de VS er heeft. Ik denk niet dat de VS die voorpost op gaat geven voor Iran, dat zwaar op Rusland en China leunt en dat echt niet gaat verruilen voor de VS.

Lusi
Lusi
23 dagen geleden

De beste dat de olie prijzen gaan straks omhoog om de economie en consumptie af te remmen. Israel zal vernitigd worden maar zij hebben zelf gekozen.

Peter
Peter
22 dagen geleden

Wij leven vlak voor het einde van een 2000-jaar durend tijdperk. Israël als staat speelt daarin een bijzonder negatieve hoofdrol en sleept 2/3 van de mensheid mee in ‘het teken van het beest’ – de natie die zijn Messias verwierp en de grootste vloek werd die ooit op aarde werd gezien. We zien de voortekenen in de wereldwijde uitrol van vaccinatiemandaten en digitale identiteit op basis van AI-waarin de Israëlische staat voorop loopt. De Israëlieten die zich tot Jezus bekeren, zullen daarentegen tot enorme zegen worden door hun wereldwijde zendingsijver, vergelijkbaar met die van apostel Paulus. Zij zijn de 144.000 uit Openbaring 7.