Terug naar de krant

NRC Haagse Zaken

Haagse Zaken is de politieke podcast van NRC, waarin we je wekelijks bijpraten over alles wat gebeurt op en om het Binnenhof. De presentatie is in handen van Guus Valk.

za - 6 april 2024
Waarom het in Den Haag (te) weinig over Rusland gaat

Waarom het in Den Haag (te) weinig over Rusland gaat

Leeslijst podcast NRC Haagse Zaken

De oorlog in Oekraïne woekert voort, en volgens demissionair premier Mark Rutte staat het voortbestaan van westerse democratieën op het spel. Er komen berichten naar buiten over diepgaande Russische beïnvloeding van westerse politici, ook in Nederland. Tegelijkertijd praten de vier formerende partijen in alle rust over de formatie van een nieuw kabinet. Het ging over veel, maar opnieuw niet over de verhouding met Rusland, of de oorlog in Oekraïne. 

In deze Haagse Zaken zoeken Rik Rutten en Steven Derix naar een antwoord op de vraag waarom dat zo is. Heeft het misschien te maken met het feit dat de vier formerende partijen er verschillend over denken? Je hoort hoe Russische beïnvloeding er in de praktijk eigenlijk uitziet. En hoe de Nederlandse politiek omgaat met de groeiende dreiging van een oorlog met Rusland.

Heeft u vragen, suggesties of ideeën over onze journalistiek? Mail dan naar onze ombudsman via ombudsman@nrc.nl.

Gasten:
Steven Derix en Rik Rutten
Presentatie:
Guus Valk
Redactie & productie:
Ignace Schoot
Montage:
Pieter Bakker
Foto:
Roman Pilipey/AFP

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in