Peter laat zien hoe hij via zijn tablet voor een zacht prijsje alle streamingdiensten en tienduizenden kanalen kan kijken.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter laat zien hoe hij via zijn tablet voor een zacht prijsje alle streamingdiensten en tienduizenden kanalen kan kijken. © Joost Hoving

Meer dan miljoen Nederlanders kijken illegaal televisie: goedkoop maar niet zonder risico

tv-piratenMeer dan een miljoen Nederlanders kijken voor een habbekrats illegaal televisie en streamingsdiensten via internet. Daarmee zijn we koploper in Europa. Justitie pakt grote criminele aanbieders aan, maar de thuisgebruiker blijft vooralsnog buiten schot. Terwijl die net zo goed strafbaar handelt. Bedrijven die legaal tv aanbieden en waakhond Brein vinden dat het Openbaar Ministerie best meer mag ingrijpen.

3 reacties

  • piet Hein

    6 dagen geleden
    Dit probleem veroorzaken de streamingdiensten zelf. Er zijn er te veel het aanbod is daardoor versnipperd. Als je een beetje de populaire series en programma's wilt kunnen kijken dan ben je 100 euro en meer per maand kwijt. Het wordt gewoon tijd voor een legale verzamel dienst. Met desnoods een aantal uren kijk tijd beperking.
  • A. Van Iersel

    3 weken geleden
    misschien zouden al die legale providers eens achter hun oren moeten krabben en wat aan hun abonnement prijzen en service moeten doen....het gat is qua prijs voor vele nu te groot om te negeren. En service....daar heeft een ieder wel een ervaring mee.
  • Dennis Janssen

    3 weken geleden
    Laat ze het lekker bekijken! Je wordt tegenwoordig al met alles gepakt waar je op gepakt kan worden en houdt zodoende nog geen cent over om je eigen kinderen met het warme weer een ijsje te kunnen betalen. Bloedzuigers zijn het. De medemenselijkheid is bij deze bedrijven weer ver te zoeken helaas.