Ondertussen in F1 | Verstappen en Penelope zwaaien Suzuka uit vanuit de helicopter Formule 1
Formule 1

Ondertussen in F1 | Verstappen en Penelope zwaaien Suzuka uit vanuit de helicopter

Ondertussen in F1 | Verstappen en Penelope zwaaien Suzuka uit vanuit de helicopter

Tussen al het belangrijke nieuws kun je best eens wat dingetjes missen. Geen nood, F1Maximaal.nl houdt je in de rubriek Ondertussen in de F1 op de hoogte van alle zin en onzin uit de wereld der Formule 1.

Verstappen en Penelope zwaaien Suzuka uit vanuit de helicopter

Max Verstappen zat samen met vriendin Kelly Piquet en Penelope in de helicopter om te vertrekken vanaf het Suzuka Circuit, en dus zwaaide Verstappen iedereen samen met Penelope uit. De helicopter vloog gedeeltelijk langs het circuit, en daar lijkt ze van te hebben genoten.

Dikke knuffel voor Penelope na zege van Verstappen

Max Verstappen had vriendin Kelly Piquet en haar dochtertje meegenomen naar de Grand Prix van Japan en samen konden ze de overwinning winnen. Voordat Verstappen het podium opging kreeg Penelope dan ook een dikke knuffel en een kus van Verstappen. Later vi

Tsunoda en team vieren resultaat succesvolle race in Japan

Yuki Tsunoda en zijn team vierden het resultaat van de Grand Prix van Japan, waarbij hij met een tiende plek een punt pakte. Voor de Japanner is dat op Suzuka natuurlijk extra speciaal, aangezien dat zijn thuisrace is. Hij beloonde het harde werk van zijn monteurs en ingenieurs door in de top tien te eindigen.

Verstappen toont skills in 'Chopstick Challenge': 'Mijn hemel'

Max Verstappen heeft zich gewaagd aan de 'Chopstick Challenge'. De Nederlander moest zo snel mogelijk alle snoepjes die voor zijn neus lagen met eetstokjes proberen in een kommetje te plaatsen. De coureur van Red Bull Racing begon goed, maar tegen het einde werd het minder. Hij gebruikte een interessante tactiek om de uitdaging alsnog te voltooien.

Bottas houdt zelf zijn banden warm

Na meerdere keren problemen gehad te hebben bij bandenwissels, vond Valtteri Bottas waarschijnlijk dat zijn banden wat extra liefde en aandacht verdienden. Ze konden om die reden dan ook rekenen op een innige omhelzing en wat extra warmte van de Fin.

23 kaarsjes en een heel grote taart voor Piastri

Oscar Piastri is op zaterdag 6 april jarig en kreeg van zijn team een heel grote taart cadeau. De taart is in de vorm van een Chicago Bulls-jersey gemaakt, het basketbalteam, in de kleuren van McLaren. Teambaas Andrea Stella plaagde de Australiër dat hij zijn hoofd in de taart zou duwen voor een 'slam dunk', maar dat is niet gebeurd.

Verstappen vindt zichzelf als sticker schattiger

Voorafgaand aan de Japanse Grand Prix heeft Red Bull Racing wat merchandise met de coureurs uitgebracht, waaronder schattige stickers van Max Verstappen, Segio Pérez, Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda. Verstappen vindt zelf ook dat hij er als sticker 'schattiger uitziet dan in het echte leven.'

Japanse fan onthult kleding van ander team onder zijn Red Bull-merchandise 

De Japanse fans staan erom bekend dat ze erg gepassioneerd zijn betreffende de teams en de rijders die elk jaar naar Suzuka komen. Zo hebben velen mooie, zelfgemaakte hoedjes of petjes bij zich, of dragen merchandise van meerdere teams. Deze Japanse fan steunt Red Bull Racing en Aston Martin, en had daarvoor een zeer handige outfit aan, geschikt voor de gelegenheden waarin beide teams het goed doen!

Excuus jonge Japanse fan kan op goedkeuring van Ferrari rekenen

Er komen doorgaans veel fans op een Formule 1-weekend af, zo ook in Japan. Maar wat doe je als je eigenlijk helemaal niet kan? Daar heeft een jonge Japanse Ferrari-fan, die eigenlijk op school had moeten zijn, wel een antwoord op. Dan geef je gewoon Ferrari de schuld. Aan de reactie van het Italiaanse team is duidelijk te merken dat het excuus van de fan op de goedkeuring van Ferrari kan rekenen.

VT2 viel in het water, Verstappen kon helm weer wegleggen: 'Abort!'

Max Verstappen was zich aan het klaarmaken voor de tweede vrije training van de Grand Prix van Japan, maar het begon te regenen, waardoor de voorbereidingen gestaakt konden worden. De Nederlander had zijn helm nog net niet op of hij kon hem alweer afzetten. Verstappen pakte direct zijn petje ter vervanging.

Sargeant schrijft een Williams af en veroorzaakt rode vlag

Logan Sargeant crashte tijdens de eerste vrije training van Japan en schreef daarbij zijn bolide af. Het team liet weten dat ze druk bezig zijn om de auto te repareren, waardoor Sargeant voor de tweede keer op rij vanuit de garage mag toekijken. Williams hoopt dat de auto op tijd is gerepareerd voor de derde vrije training op zaterdagochtend. Zo zag de crash van Sargeant er

Lambiase plaagt Verstappen op de simulator: 'Remde je daar nou?'

Normaal gesproken hoort Max Verstappen zijn ingenieur Gianpiero Lambiase enkel over de boordradio, maar in een video op het YouTube-kanaal van Red Bull Racing zit Lambiase naast de Nederlander, die in de simulator een virtueel rondje over het Suzuka Circuit raast. Het duo zorgt wel vaker voor hilarische momenten en dat is ook nu niet anders. Lambiase deed er alles aan om de drievoudig wereldkampioen af te leiden.

Leclerc eert peetvader Bianchi met speciaal helmdesign

Tien jaar geleden werd de F1-wereld opgeschrikt door het vreselijke ongeluk van Marussia-coureur Jules Bianchi tijdens de Grand Prix van Japan. De Fransman zou maanden later aan zijn verwondingen overlijden. Hij was tevens de peetvader van Ferrari-coureur Charles Leclerc, die hem dit weekend in Suzuka met een speciale helm zal eren.

Verstappen laat nieuw kapsel zien

Max Verstappen is voorafgaand aan de Grand Prix van Japan langs de kapper geweest. Aan zijn team Red Bull Racing de eer om zijn nieuwe look te onthullen, via een bericht op hun officiële Instagram-kanaal.

Ocon en Piastri racen alvast op Suzuka: 'Alpine had mijn toestemming om dit te posten'

Esteban Ocon en Oscar Piastri hebben alvast eventjes op het Suzuka-circuit geracet, maar niet in Formule 1-bolides. De twee coureurs gingen met elkaar de strijd aan met behulp van speelgoedautootjes. Alpine postte de foto's achteraf op hun officiële Instagramkanaal, waarop Piastri grappend de opmerking achterliet: 'Alpine had wel mijn toestemming voor deze post'.

Tsunoda kreeg een klein cadeautje van fans: 'Zag je jezelf niet in de spiegel?'

Yuki Tsunoda krijgt tijdens zijn thuisrace in Japan altijd mooie cadeaus van fans van de Japanse coureur. Tijdens de persconferentie werd er daarom ook aan de RB-coureur gevraagd of hij ook dit jaar weer iets van zijn fans had gekregen, waarop de Japanner antwoordde dat hij een 'mini, mini, kleine versie van mijzelf' had gekregen. 'Was het niet gewoon jijzelf?' vraagt Max Verstappen de Japanner vervolgens plagend. 'Zag je jezelf niet in de spiegel, misschien?' doet Carlos Sainz er nog een schepje bovenop.

Leclerc wordt belaagd door Japanse fans

Charles Leclerc is erg populair in Japan. Een nieuwe video op het officiële X-kanaal van Ferrari laat zien hoe de Monegask staat te wachten om het circuit van Suzuka binnen te rijden, en ondertussen handtekeningen moet uitdelen via het autoraampje aan zijn tientallen Japanse fans.

Verstappen deelt foto van skivakantie in Japan

Tussen de Grands Prix van Australië en Japan zat een vrij weekend, en aangezien de afstanden wat te groot waren om terug naar Europa te vliegen, kozen veel coureurs ervoor om een aantal dagen vakantie te nemen in Australië of Japan. Verstappen ging samen met zijn vriendin, Kelly Piquet, en haar dochter Penelope skiën in het Japanse Niseko. De Limburger genoot van de sneeuwpret, en deelde online een foto met zijn vriendin.

McLaren onthult speciale livery voor GP Japan

Lando Norris en Oscar Piastri zullen op Suzuka met een ietwat afwijkende livery op het circuit verschijnen. Voor de Japanse Grand Prix heeft het Britse team uit Woking via de Driven by Change-campagne de Japanse kunstenaar MILTZ een eenmalige livery laten ontwerpen. De Japanner heeft er een eigen draai aan gegeven en heeft zich laten inspireren door de traditionele Japanse kalligrafie Edomoji.

Oma van Albon is fan van een ander: 'Een droom is in vervulling gegaan'

Alexander Albon doet het de laatste jaren goed voor Williams, maar toch lijkt zijn oma ook fan van een maatje van haar kleinzoon te zijn. De oma van Albon kwam op het vliegveld in Japan Lando Norris tegen, en regelde meteen een foto met de Brit. Achteraf zei oma Albon: 'Kijk wie ik op het vliegveld tegenkwam. Ik riep hem en zei dat ik de oma van Alex was. Een van mijn dromen is in vervulling gegaan. Laat het aan Alex weten, zodat Lando niet denkt dat een of andere vrouw dat maar riep om een foto van hem te krijgen.'

Bottas bij Ronde van Vlaanderen getuige van winst Van der Poel

Valtteri Bottas is fietsgek, en deed afgelopen winter nog mee aan het EK gravelbiken in België. Afgelopen weekend was de Fin wederom in België, ditmaal bij de Ronde van Vlaanderen, die Mathieu van der Poel voor de derde keer op zijn naam schreef.

Zhou gaat voor nieuw kapsel à la Bottas

Het is het team van Stake niet ontgaan dat het vandaag 1 april is en dus konden ze het niet laten hun fans voor de gek te houden. Het onderwerp van de grap was een zogenaamde nieuwe look voor Zhou Guanyu. Net als zijn teamgenoot zou de coureur uit China namelijk ook voor een matje gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws