Pieter Omtzigt (NSC), Geert Wilders (PVV), informateur Elbert Dijkgraaf, informateur Richard van Zwol, Dilan Yesilgoz (VVD) en Caroline van der Plas (BBB) tijdens een nieuwe gespreksronde in de kabinetsformatie.
Volledig scherm
Pieter Omtzigt (NSC), Geert Wilders (PVV), informateur Elbert Dijkgraaf, informateur Richard van Zwol, Dilan Yesilgoz (VVD) en Caroline van der Plas (BBB) tijdens een nieuwe gespreksronde in de kabinetsformatie. © ANP

Formatiekwartet gebruikt informateur als boodschappenjongen: ‘Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt’

Er is een harde strijd gaande tussen het huidige kabinet en de vier formerende partijen. In maar liefst drie gevallen probeerden de onderhandelende partijen deze week een stokje te steken voor beleid van het demissionaire kabinet. Dat leidt tot wrevel binnen de huidige coalitie: ,,Dit is achterkamertjespolitiek 2.0.”

94 reacties

  • Bram Oostdijk

    3 weken geleden
    Nederland op zijn smalst. De formerende partijen moeten eens knopen doorhakken. Maar nee lekker door mouwen is het credo. Met dit gedrag gaat Nederland naar de knoppen. We zijn inmiddels al het land waar de rest van Europa zich rot om lacht.
  • Ruud Groenendaal

    3 weken geleden
    Uitslag verkiezingen is duidelijk. Schijnbaar hebben de partijen nog steeds niet door dat ze het Nederlandse volk vertegenwoordigen en niet alleen hun eigen belangen moeten doordrukken. Dus stop onderhand met zeveren en ga doen waarvoor je bent gekozen bent.
  • rutger lokhorst

    3 weken geleden
    Tjah je oogst wat je zaait en met t stemgedrag & de politieke desinteresse onder t volk krijg je dit.
  • Henk Jan Koerselman

    3 weken geleden
    de kuijff, en toen regeerde ook het demissionere kabinet. Net als nu.
  • Marianne van de Berg

    3 weken geleden
    De nieuwe kamer heeft vrijwel niets controversieel verklaard dus kan het demissionaire kabinet besluiten nemen en voorstellen doen die aan de kamer worden voorgelegd. Staatsrechtelijk helemaal in orde. Wat en reageerder terecht opmerkte: de wereld staat niet stil dus moet er wel geregeerd worden. Het hele gedoe met BBB, PVV, NSC en VVD aan de formatietafel gaat het land geen stap verder brengen, bestuurlijk onvermogen ten top. Marianne