RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Onderzoek naar overlijden Garrison Brown gesloten: 'Officieel zelfdoding'

Garrison Brown Beeld © Instagram @christine_brownsw

Een maand na het overlijden van Garrison Brown, de zoon van zoon van Kody (55) en Janelle Brown (54) uit 'Sister Wives', is het onderzoek naar zijn doodsoorzaak gesloten. De politie laat aan 'The U.S. Sun' weten dat er officieel is vastgesteld dat Garrison zichzelf om het leven heeft gebracht. Ook worden er in het politierapport meerdere details gedeeld over het privéleven van Garrison en de bewuste avond dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd.

Denk je aan zelfdoding?

Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl

"Ik wil jullie haten voor het feit dat jullie de leuke tijden hebben gedeeld, maar ik kan dat niet"

De Flagstaff Police Department laat in een statement weten dat de zaak gesloten is en dat is gebleken dat Garrison zichzelf om het leven heeft gebracht. "Er was geen sprake van geweld en het was ook geen moord. Hij heeft zijn eigen leven genomen." Onduidelijk is nog of Garrison onder invloed was van drugs of alcohol. De politie wacht hiervoor nog op een rapport van de patholoog.

Uit een openbaar gemaakt politierapport blijkt verder dat Gabe, het jongere broertje van Garrison, zijn lichaam aantrof op de bewuste avond. Hij vertelt in het rapport dat zijn broer al langere tijd worstelde met zijn mentale gezondheid en een alcoholverslaving had. Ook Janelle, de moeder van Garrison, werd ondervraagd, net als zijn drie kamergenoten Tyler, Cheyenne en Addison. "Addison vertelt dat hij meerdere gesprekken met Garrison had over het feit dat hij zo depressief was de laatste tijd. Hij vertelt ook dat Garrison een alcoholist was en dat hij iedere avond dronk", schrijft een agent.

Hunter
Lees ook:
Hunter Brown uit Sister Wives herdenkt overleden broer Garrison: 'Blijft altijd deel van mijn leven'

In het rapport staat dat Addison de avond voor zijn overlijden met Garrison sprak en dat hij toen dronken leek. Hoewel de twee veel tijd met elkaar doorbrachten, heeft Addison naar eigen zeggen nooit een 'rode vlag' gezien als het ging om het gedrag van Garrison. Janelle vertelt dat het appverkeer tussen haar en Garrison stopte op de avond voor zijn overlijden en dat hij verontrustende appjes stuurde. Garrison zou een groep mensen hebben geappt met wie de familie Brown samenwerkt voor hun TLC-show Sister Wives. "Ik wil jullie haten voor het feit dat jullie de leuke tijden hebben gedeeld. Maar ik kan dat niet. Ik mis die goede oude dagen", zou er in het berichtje hebben gestaan. 

Hierop besloot Janelle haar zoon te appen, waarna er nog even sprake was van appverkeer. Daarna stopte Garrison met reageren. Janelle vertelt in het rapport dat ze spijt heeft dat ze Garrison niet eerder heeft geholpen. Ook benadrukt ze dat Garrison geen contact meer had met zijn vader Kody.

Uitvaart
Lees ook:
Uitvaart Garrison bracht Sister Wives-familie bij elkaar: 'Samen geknuffeld en gehuild'