NOS Sport

Verstappen snel in eerste training GP Japan, tweede training valt in het water

Max Verstappen is goed begonnen aan het Formule 1 Grand Prix-weekend in Japan. De drievoudig wereldkampioen zette in de eerste training op het circuit van Suzuka de snelste tijd neer: 1.30,056.

In de tweede training noteerde Verstappen geen rondetijd. Door regenval viel de sessie grotendeels in het water.

Er kwamen maar weinig coureurs de baan op bij de tweede training. Oscar Piastri reed in zijn McLaren met 1.34,725 de beste tijd in de natte omstandigheden.

Toen het nog droog was in de eerste training waren de onderlinge verschillen niet al te groot. Verstappens teamgenoot bij Red Bull, Sergio Pérez, reed op 0,181 seconde de tweede tijd en Carlos Sainz gaf in zijn Ferrari 0,213 seconde toe op Verstappen.

Crash Sargeant

De eerste training moest zo'n vijftien minuten worden stilgelegd na een flinke crash van Logan Sargeant. De Amerikaan reed met zijn Williams hard de bandenstapel in.

Sargeant vlak na zijn crash

Sargeant kon ongedeerd uitstappen, maar de crash komt voor hem op een zeer ongelukkig moment. Bij de vorige GP in Australië moest hij namelijk zijn auto afstaan aan teamgenoot Alexander Albon.

Ook in Japan heeft het team geen reservechassis bij zich, waardoor de vrees ontstond dat Sargeant zondag opnieuw niet zou kunnen deelnemen aan de race.

"Gelukkig is het chassis nu in orde", zei teambaas James Vowles van Williams. "Onder meer de versnellingsbak is wel zwaar beschadigd, dus het herstelwerk gaat wel even duren."

Daardoor kon Sargeant niet in actie komen tijdens de tweede training. Voor de Amerikaan was het een geluk bij een ongeluk dat die training letterlijk in het water viel.

Verstappen

Ook voor Verstappen begon het weekend niet helemaal vlekkeloos. In het eerste kwartier van de eerste training bleef zijn auto in de garage, omdat monteurs nog bezig waren met reparatiewerkzaamheden.

Uiteindelijk kon Verstappen nog achttien rondes rijden en noteerde hij vooral op de harde band een aantal scherpe tijden. De Limburger hoopt in Japan revanche te nemen voor zijn uitvalbeurt van twee weken geleden in Australië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl