Hamilton moet met één motor minder verder: 'We hebben nog een lange weg te gaan' Formule 1
Formule 1

Hamilton moet met één motor minder verder: 'We hebben nog een lange weg te gaan'

Hamilton moet met één motor minder verder: 'We hebben nog een lange weg te gaan'

Lewis Hamilton moet met één motor minder de rest van het 2024-seizoen in. De motor van de Britse coureur viel tijdens de Australische Grand Prix uit, en het blijkt nu dat er een terminaal probleem is vastgesteld door het Mercedes-team. De motor kan daardoor niet opnieuw worden gebruikt, waardoor Hamilton er eentje minder heeft in zijn allocation pool.

Tijdens de Grand Prix van Australië begon de pech van Mercedes tijdens de race met de uitvalbeurt van Hamilton. De motor van de W15 van de zevenvoudig wereldkampioen viel uit, nadat sensoren een niet nader gespecificeerd probleem detecteerden. Na de race in Melbourne werd de motor daarom teruggestuurd naar de Mercedes-fabriek in Brixworth, maar het fabrieksteam kon niet gelijk vaststellen wat er precies met de motor aan de hand was. Ook was niet gelijk duidelijk of de motor opnieuw gebruikt kon worden.

Voorafgaand aan de Japanse Grand Prix kwam die duidelijkheid er wel en werd een terminaal probleem vastgesteld, zoals gemeld door Motorsport.com, wat betekent dat de motor niet meer kan worden gebruikt door Hamilton. De Brit verliest daardoor één van de motoren die hij tot zijn beschikking heeft in zijn allocation pool. Mercedes concludeerde verder dat de uitvalbeurt werd veroorzaakt door een probleem aan de onderkant van de motor, wat weer komt door een probleem met het kwaliteitsproces, in plaats van een specifiek ontwerpprobleem. Het lijkt er nu op dat Hamilton later in het jaar zeker nog een keer een gridstaf zal moeten pakken, doordat hij één van zijn vier motoren is verloren.

Motorprobleem lijkt eenmalig

Mercedes heeft wel geconcludeerd dat het probleem aan de onderkant van de motor eenmalig lijkt, en dat de risico op herhaling nihil is voor Hamilton en teamgenoot George Russell. Het is tot nu toe een moeizame start van het seizoen gebleken voor Mercedes, maar ondanks deze slechte seizoenstart blijft Hamilton optimistisch. 'Ik denk dat het allemaal draait om perspectief', zei de zevenvoudig wereldkampioen. 'Ik denk dat we het seizoen voor ons natuurlijk niet zijn begonnen waar we wilden zijn, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Je hebt in het verleden gezien, vorig jaar bijvoorbeeld, hoe dingen kunnen veranderen bij bepaalde teams, zoals bij Aston Martin en McLaren vorig jaar, die achteraan begonnen. Er kan van alles gebeuren in de sport. We gaan gewoon door met achtervolgen en vechten en hopelijk kunnen we op een gegeven moment vooraan meevechten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws