112-NIEUWS

Vuilniswagen vliegt in brand, dumpt lading | Auto in lichterlaaie

Er lag een flinke bult met afval op de stoep
© MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van donderdag 4 april 2024.

Vuilniswagen vliegt in brand, dumpt lading

Een vuilniswagen vloog donderdagmiddag in brand aan de Argonautenweg in Rotterdam Hillegersberg. De bestuurder van de wagen merkte rook op uit het laadruim, en besloot daarom de lading te dumpen. Daardoor was de brand snel uit.
Door het incident lag er een grote hoop met vuilnis op de stoep langs de weg.

Auto in lichterlaaie

Een auto stond donderdagmiddag in lichterlaaie aan de Develsingel in Zwijndrecht. De voorkant van het voertuig stond volledig in brand en er ontstond daarbij veel rook. De brand was volgens de hulpdiensten snel geblust.
Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is volgens hulpdiensten niet bekend. Er zijn geen gewonden gevallen bij het incident.
De brand zorgde voor de nodige rook
© zhzactueel.nl

Bestelbus belandt in water

Donderdagmorgen rond 11:30 uur kwam een bestelbus in het water terecht op het terrein van scheepvaartbedrijf DFDS in Vlaardingen. Voordat de bus volledig kopje onder ging, kon deze worden vastgemaakt aan een boot die vlakbij lag.
Het is niet duidelijk hoe het busje in het water terecht kon komen. De bestuurder kon met hulp van omstanders op het droge komen.
Het busje zonk met de neus het water in
© FlshphotoNL

Bakwagen klem onder viaduct

Een bakwagen kwam donderdagmiddag klem te zitten onder een viaduct in Rotterdam. Dat gebeurde rond 13:10 uur in de Raampoortstraat.
Niemand raakte gewond. Wel raakte de bakwagen flink beschadigd; de bak zelf is door de botsing zo goed als helemaal kapot gegaan. Een berger moest komen om de bakwagen weg te halen.
De bakwagen raakte flink beschadigd
© AS Media

Woning onbewoonbaar na explosie

Het huis aan de Keyenburg in Rotterdam-Zuidwijk dat afgelopen weekend werd getroffen door een explosie is onbewoonbaar verklaard. Dat laat de politie donderdagmiddag weten.
Na de explosie ontstond brand. De 25-jarige bewoonster vluchtte haar balkon op voor de vlammen. Ook haar twee katten kwamen om bij de brand. Volgens de politie is er waarschijnlijk sprake van twee daders. Voor zover bekend is nog niemand opgepakt.
De woning is flink gehavend na de brand
© Politie

Flinke verkeershinder na botsing vrachtwagen en lesauto

Een lesauto en vrachtwagen botsten donderdag op elkaar op de afrit van de A12 naar de N209 bij Bleiswijk. Dat gebeurde voor de verkeerslichten.
De leerling in de lesauto is nagekeken door ambulancepersoneel, vanwege nek- en rugklachten. Vervoer naar het ziekenhuis was niet nodig. Voor zover bekend bleef de vrachtwagenchauffeur ongedeerd. Beide voertuigen liepen lichte schade op. Ook waren enkele rijstroken van de afrit tijdelijk afgesloten, wat voor flinke verkeershinder zorgde.
Volgens een ooggetuige ontstond er ook nog een opstootje na het ongeluk. Twee vrachtwagenchauffeurs namen beide voorrang bij het passeren van het ongeluk. Ze toeterden en gebaarden naar elkaar en de politie moest eraan te pas komen.
| Foto:

Auto's compleet uitgebrand

In de nacht van woensdag op donderdag zijn twee auto's in de Ellewoutsdijkstraat in Rotterdam-Pendrecht uitgebrand. Dat gebeurde om iets voor 03:00 uur. Beide auto's hebben enorme schade opgelopen. Op beelden is te zien dat vooral één van de twee auto's zwaar is getroffen: bijna alleen nog het geraamte van de auto is over.
De auto's stonden geparkeerd en voor zover bekend raakte niemand gewond. De politie vermoedt dat de auto's in brand zijn gestoken, melden ooggetuigen.
Van één de auto's is weinig meer over na de brand.
© Nieuws op Beeld

Gewelddadige beroving met vuurwapen

Twee mensen zijn in de nacht van woensdag op donderdag beroofd in het Oude Noorden in Rotterdam. Dat gebeurde rond 01:30 uur in de Burgemeester Roosstraat. Volgens de politie gebruikten dieven daarbij een vuurwapen. Eén slachtoffer is op het hoofd geslagen.
Met welke buit de daders ervandoor zijn gegaan, is niet bekend. Ook is nog niemand aangehouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl