RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Sport

Max Verstappen over toekomst bij Red Bull: 'Wil ik nog wel rijden?'

Max Verstappen kreeg ook in het Japanse Suzuka de vraag in welke auto hij volgend jaar aan de start staat.

"Dat hangt ervan af of ik volgend jaar nog wel wil rijden", antwoordde de Nederlandse F1-wereldkampioen van Red Bull met een grap tijdens een persconferentie. "Ik ben heel gelukkig met waar ik nu ben en dat wil ik graag zo houden", vervolgde hij iets serieuzer.

Interne conflicten

Komend weekeinde staat de Grote Prijs van Japan op het programma op het circuit van Suzuka.

Interne conflicten bij de racestal Red Bull van teambaas Christian Horner hebben al voor het seizoen tot speculaties geleid over een mogelijk vertrek van Verstappen. Daarbij komt dat Mercedes, dat jarenlang de grote concurrent was, de Brit Lewis Hamilton aan het einde van dit seizoen ziet overstappen naar Ferrari. 

Clausule in contract

Verstappen zou een clausule in zijn contract hebben die een vertrek naar Mercedes of een ander team mogelijk maakt. Dit zou ook gelden als topadviseur Helmut Marko het team zou moeten verlaten. De Oostenrijker zou een hoogoplopend conflict hebben met Horner en is een vertrouweling van Verstappen.

De wereldkampioen wilde er verder niets over kwijt. "Ik heb een contract bij Red Bull tot 2028. Pas daarna wil ik bekijken of ik sowieso nog verder wil."