RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Royalty

Koninklijk primeurtje voor prinses Amalia: eerste keer bij staatsbanket

Prinses Amalia. Beeld © Rijksvoorlichtingsdienst / Gemmy Woud-Binnendijk

Prinses Amalia (20) beleeft binnenkort een royale primeur. De prinses van Oranje is tijdens het staatsbezoek van de Spaanse koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) namelijk voor het eerst aanwezig bij een officieel staatsbanket. Dat kan RTL Boulevard woensdag melden. Het is tevens de eerste keer dat Amalia überhaupt deelneemt aan een staatsbezoek.

Het Spaanse koningspaar komt later in april naar Nederland voor een staatsbezoek. Op woensdag 17 en donderdag 18 april worden zij ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Traditiegetrouw vindt op de eerste avond van het bezoek ook een staatsbanket plaats. Daarbij is Amalia dus, voor het eerst in haar relatief korte bestaan als volwassen lid van de Nederlandse koninklijke familie, ook aanwezig.

Amalia wordt klaargestoomd voor eerste staatsbanket: 'Veel glitter en glamour'

03:14
'Prinses
lees ook:
'Prinses Amalia na dreiging nu toch woonachtig in Amsterdam'

Een staatsbanket is een officieel diner dat door een staatshoofd wordt gegeven. Alleen genodigden mogen daaraan deelnamen. De ontvangende vorst en de vorst die te gast is, geven tijdens een staatsbanket ook vaak allebei een speech over de banden tussen beide landen.

Tijdens het laatste staatsbanket in Nederland, in december vorig jaar, stond onder meer wildbouillon op het menu. Ook at het koningspaar, dat toen de president van Zuid-Korea en zijn vrouw ontving, een steak met truffeljus en donkere chocolademousse met vanille-ijs. Wat het Spaanse koningspaar voorgeschoteld krijgt, is nog niet bekend.

Prinses
lees ook:
Prinses Amalia schittert op nieuwe foto ter ere van 20e verjaardag