Deze Samsung-toptoestellen krijgen minder Android-updates – update

Tim Ligterink
2 april 2024, 9:07
2 min leestijd
Deze Samsung-toptoestellen krijgen minder Android-updates – update

Samsung stopt met maandelijkse beveiligingsupdates voor de Galaxy S20-serie en Galaxy Note 20. In plaats daarvan krijgen de smartphones nog maar vier updates per jaar.

Lees verder na de advertentie.

Update 03-04-2024 13.00: Samsung heeft het updateschema van verschillende toestellen die we in het originele artikel benoemden wéér aangepast. In de praktijk betekent het dat de Samsung Galaxy S20 FE en de twee toestellen in de Note 20-serie toch nog wel even maandelijkse updates blijven ontvangen.

Geen maandelijkse updates voor Galaxy S20 (Note)-serie

Wie een smartphone koopt, mag verwachten dat de software jarenlang goed beveiligd is. Fabrikanten bieden soms tot wel acht jaar aan software-ondersteuning, maar een aantal jaar geleden lag dat een stukje lager. De Samsung Galaxy S20-serie is al ouder en wordt vanaf nu niet meer maandelijks, maar eens in de drie maanden geĂĽpdatet.

Het gaat om de Samsung Galaxy S20, Galaxy S20 Plus, Galaxy S20 Ultra, Galaxy S20 FE en ook de Galaxy Note 20. De smartphones waren Samsungs toptoestellen in 2020 en draaiden uit de doos op Android 10. De telefoons draaien inmiddels niet meer op de nieuwste Android-versie, maar krijgen nog wel beveiligingsupdates.

Samsung Galaxy S20

De beveiligingspatches scherpen de beveiliging van de smartphones aan tegen kwaadwillenden en ook problemen in de software worden verholpen. De laatste maandelijkse update is die van maart 2024. De volgende update die de smartphones krijgen, verschijnt in juni.

Huidige Samsung-toptoestellen

Samsung brengt nog steeds jaarlijks nieuwe toptoestellen op de markt, met de S24-serie afgelopen januari. Deze zijn voorzien van een snelle chip, heldere schermen en meerdere scherpe camera’s. Het Note-model is inmiddels verdwenen, maar de geliefde S-Pen bestaat nog wel. Deze zit nu in de Galaxy S24 Ultra verwerkt.

Lees ook onze reviews van de Samsung Galaxy S24-telefoons:

→ Samsung Galaxy S24 review: topper in alles, behalve de batterij
→ Samsung Galaxy S24 Plus review: meer dan alleen een grotere S24
→ Samsung Galaxy S24 Ultra review: groot, duur en ontzettend goed

Conclusie Samsung Galaxy S24 review

De Samsung Galaxy S24 zit met de adviesprijs van 899 euro in een andere prijsklasse dan de S24 Plus en S24 Ultra, maar is wel voorzien van een erg helder scherm met hoge ververssnelheid, een uitgebreide set camera’s, vlotte chip en dezelfde slimme softwarefuncties.

Het enige waar je in onze ogen Ă©cht op bezuinigt is de batterij, want die houdt bij intensief gebruik simpelweg geen stand. Gebruik je je smartphone niet de hele dag door, maar wil je een high-end toestel op de momenten dat je hem wel gebruikt? Dan is de Galaxy S24 zeker een aanrader.

Staat het ontwerp van de S24 je wel aan, maar wil je zeker zijn van een hele dag accu? Bekijk dan de Galaxy S24 Plus. Heb je liever het beste van het beste en wil je daarvoor bijbetalen? Dan ben je bij de S24 Ultra aan het juiste adres.

Het laatste Samsung-nieuws:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S20
Samsung Galaxy S20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu