Gebruik van mobieltje in het verkeer neemt toe.
Volledig scherm
Gebruik van mobieltje in het verkeer neemt toe. © ANP

Reacties op gebruik mobieltje in verkeer: ‘Hoge boetes helpen niet, neem telefoon in beslag’

‘Dure boetes weerhoudt de weggebruiker er niet van dodelijke ongevallen te veroorzaken. Dat is nogal wat: bellen, chatten, gamen of vergaderen belangrijker vinden dan een mensenleven’ en ‘Verdubbelen van de prijzen is ook geen optie want dan is het aantrekkelijker om de rookwaar in het buitenland te halen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van woensdag 3 april verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

62 reacties

  • Paul Slinger

    4 weken geleden
    Ik ga duitsland op en neer rijden, kofferbak voladen met shag en sigaretten, mooie handel is het en nee niet aan de man/vrouw brengen op marktplaats.
  • Pauline Leenders

    4 weken geleden
    Trapsgewijs boete verhogen, of verdubbelen. Rijbewijs intrekken is weinig zinvol denk ik. Ik heb al 30 jaar mijn rijbewijs en ik rij veel, maar ik heb nog nooit mijn rijbewijs hoeven tonen, de pakkans is zo ontzettend klein.
  • Wim van Zuilekom

    4 weken geleden
    Niet alleen de telefoon in beslag nemen maar ook de auto !
  • A. Heeffer

    4 weken geleden
    Maak er een progressief boetesysteem van . 1e maal €400.00 2e maal €800.00 3e maal €1600.00 4e maal €3200.00 enz . Wedden dat het wel helpt ??
  • Jos Strijbosch

    4 weken geleden
    doe zoals in België. hoge boetes en 15 dagen rijbewijs kwijt. Ik pleit daarnaast voor eveneens 15 dagen inbeslagname voertuig.
  1. Lezers over leven, los van alles en iedereen: ‘Heerlijk om je los te maken van alles, dat heet vakantie’
    De Kwestie

    Lezers over leven, los van alles en iedereen: ‘Heerlijk om je los te maken van alles, dat heet vakantie’

    In de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Vandaag: Ik zou ook wel los van alles en iedereen willen leven. Tienduizenden Nederlanders hebben zich op de een of andere manier manier van de maatschappij afgekeerd en leven als ‘soevereinen’. Sommigen wijzen alle vorm van contact met de overheid principieel af en anderen kiezen voor een leven in de vrije natuur, volledig zelfvoorzienend.