Jamel L. wordt verdacht van het doodsteken van de 36-jarige Antoneta in de Albert Heijn in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Jamel L. wordt verdacht van het doodsteken van de 36-jarige Antoneta in de Albert Heijn in Den Haag. © AD / Privébeeld / Jos van Leeuwen

Aangiftes tegen AH-steker belandden in de prullenbak: ‘Hoeveel moeite was het geweest ze even door te sturen?’

Jamel L. moet zich donderdag bij de rechter verantwoorden voor het doodsteken van AH-medewerkster Antoneta Gjokja. Maar waar hij niet voor is vervolgd, zijn meerdere doodsbedreigingen die hij in 2022 deed. Een ongezien strafblad, geseponeerde aangiftes en gemiste signalen: dit is hoe Jamel L. onder de radar bleef. ,,Ik zie dat mensen voor minder worden vervolgd.”

  1. Familie was doodsbang voor Jamel, die vrouw doodde in AH: ‘Hebben gesmeekt om het anders te laten zijn’
    PREMIUM
    Reportage

    Familie was doodsbang voor Jamel, die vrouw doodde in AH: ‘Hebben gesmeekt om het anders te laten zijn’

    Zijn familie op Curaçao probeerde hem jarenlang te helpen, maar de schizofrene Jamel L. draaide steeds vaker zó door dat iedereen doodsbang voor hem was. Buren staken zijn huisje in brand om te voorkomen dat hij terug zou komen. Talloze keren werden instanties gealarmeerd, maar Jamel stond vaak binnen een paar dagen weer buiten. Dat móest wel fout gaan. En dat gebeurde: Op 20 juni stak hij een onschuldige vrouw dood in de Haagse Albert Heijn. Deze site ging naar Curaçao voor een reportage over het leven van Jamel L. op het eiland.