WHO-klimaatambassadeur Vanessa Kerry roept op tot een totale uitfasering van ‘fossiele’ brandstoffen

4

Zij is de dochter van de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken en de huidige Amerikaanse klimaatgezant John Kerry. Ze beweerde nu dat we geen “keuze” meer hadden! “ We moeten accepteren dat er geen andere manier is dan af te stappen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Het beperken en terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen is niet langer een optie. “Zonder herhaalde mRNA-injecties is voortleven volgens de WHO waarschijnlijk geen optie meer, schrijft Dr. Peter F. Mayer.

WHO Goodwill-ambassadeur voor klimaatverandering en gezondheid Vanessa Kerry: “We kunnen en moeten andere beslissingen nemen. We moeten accepteren dat er geen andere weg voorwaarts is dan het geleidelijk afbouwen van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Alleen het mitigeren en terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen is niet langer een optie.”

Bij de benoeming van dr. Vanessa Kerry tot speciale vertegenwoordiger van de directeur-generaal van de WHO voor klimaatverandering en gezondheid zei Tedros Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO: “We zijn verheugd dat dr. Vanessa Kerry bij de WHO komt werken als speciale vertegenwoordiger voor klimaatverandering en gezondheid. Haar uitgebreide ervaring en inzet voor de volksgezondheid maken haar van onschatbare waarde bij het aanpakken van de gezondheidseffecten van klimaatverandering. Samen zullen we werken aan een duurzamere en veerkrachtigere toekomst voor iedereen.”

Lees meer
De WHO heeft de dochter van boerenmoordenaar John Kerry, Vanessa Kerry benoemd tot Speciaal Gezant voor Klimaatverandering en Gezondheid

Wat haar bijzonder geschikt maakt, is dat ze tijdens haar studie al actief was in de vaccinatiealliantie “GAVI” van de Gates Foundation. Daar leidde ze activiteiten in Ghana en Rwanda. Wat een opstapje naar een toppositie bij de WHO.

Klimaatverandering ontpopt zich als de grootste uitdaging op het gebied van gezondheid van de 21e eeuw en heeft invloed op verschillende aspecten van menselijk welzijn. Extreme weersomstandigheden, niet-overdraagbare en infectieziekten, de gezondheidsinfrastructuur en de personeelscapaciteit worden allemaal aanzienlijk beïnvloed. werken aan een duurzamere en veerkrachtigere toekomst voor iedereen.”

“Ik ben vereerd om te dienen als speciale gezant voor klimaatverandering en gezondheid van de directeur-generaal van de WHO. De klimaatcrisis is een gezondheidscrisis; ze vormt een fundamentele bedreiging voor de mondiale gezondheid en er is dringend actie nodig om deze complexe uitdaging aan te pakken. De klimaatverandering veroorzaakt nu al grote schade over de hele wereld – van cholera-uitbraken in Malawi tot hittegerelateerde ziekten in India – we moeten nu investeren in sterke gezondheidszorgsystemen die veerkrachtig zijn tegen deze gevolgen. “Ik zal samenwerken met de WHO en haar partners om het bewustzijn te vergroten, oplossingen te ontwikkelen en consensus te bereiken voor actie richting een gezondere toekomst voor alle mensen op de planeet

Advertisement
 ”, aldus Dr. Kerry.

Zowel John Kerry als Vanessa Kerry leveren ook bijdragen aan de agenda van het World Economic Forum.

“De klimaatcrisis is een gezondheidscrisis en het doodt ons… We moeten accepteren dat er geen andere uitweg is dan het geleidelijk afbouwen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.”

Een paar dagen geleden werd een onderzoek gepubliceerd waaruit bleek dat jaarlijks ruim 8 miljoen mensen sterven als gevolg van luchtvervuiling, meer dan de hele Covid-pandemie. Iedere vier seconden sterft er een mens. Dus tegen de tijd dat ik deze zin afmaak, zal er nog één persoon zijn gestorven, en 61% van die sterfgevallen is rechtstreeks toe te schrijven aan fossiele brandstoffen.”

Feit is in ieder geval dat kou veel dodelijker is dan hitte. Uit twee onderzoeken (hier en hier) is gebleken dat er ongeveer tien keer zoveel sterfgevallen door koude als door hitte voorkomen. Dus als CO2 het warmer maakt, zouden er zelfs minder doden vallen.

Het is overigens allerminst zeker dat ruwe olie en aardgas van fossiele oorsprong zijn. De methaanmeren op Saturnusmaan Titan bijvoorbeeld, evenals afzettingen op manen, asteroïden en in de uitgestrektheid van de ruimte, zijn hiervan het bewijs. Deze zijn uiteraard niet van ‘fossiele’ oorsprong. Ook diep in de aarde zijn koolwaterstoffen te vinden, die door hoge druk en hitte uit methaan worden gevormd.

Als je er meer over wilt weten, is het boek The Biosphere of the Hot Deep and the Myth of Fossil Fuels van Thomas Gold een aanrader.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Het gevaarlijkste boek ter wereld

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan P
Johan P
27 dagen geleden

Waarom heeft de WHO een ‘klimaatambassadeur’ nodig?
Trouwens, waarom hebben we een ongekozen WHO nodig die niet ter verantwoording kan worden geroepen?
En nu die er is, waarom zou ik ook maar de geringste behoefte moeten voelen naar hen te luisteren of hun bevelen op te volgen?

Hagar
Hagar
27 dagen geleden

“John’s paternal grandparents were Austro-Hungarian Jewish immigrants”

https://en.wikipedia.org/wiki/John_Kerry

Hun echte naam was Cohen, maar ze veranderden dat naar Kerry.

Andre
Andre
27 dagen geleden

Ze heeft net zo een alien hoofd als haar vader.

Hagar
Hagar
23 dagen geleden

comment image