De tuin van een huurwoning in Kekerdom is ‘verhuurklaar’ gemaakt door de corporatie. Tot verbazing van betrokkenen is veel groen verdwenen. Voorheen (zie inzetjes) was het juist een weelderige bloemrijke tuin, aangelegd door een specialist.
Volledig scherm
PREMIUM
De tuin van een huurwoning in Kekerdom is ‘verhuurklaar’ gemaakt door de corporatie. Tot verbazing van betrokkenen is veel groen verdwenen. Voorheen (zie inzetjes) was het juist een weelderige bloemrijke tuin, aangelegd door een specialist. © Theo Peeters/Eigen foto

‘Opknap’ van wilde tuin door woningcorporatie wekt verbazing: ‘Ze hebben bijna alles platgeslagen wat ze konden plat slaan’

Rozenstruiken, bottelroos, vijvertje, hazelaar. De aanleg van al dat groen rond zijn huurhuisje in Kekerdom bleek voor een operazanger ooit de start om zich om te scholen tot tuinontwerper. Nieuwe huurders zetten zijn oude tuin voort. Maar nu zij zijn overleden, blijkt de woningcorporatie de snoeischaar er stevig in te hebben gezet. ,,Dit snijdt me door de ziel.”

  1. Dealen, inbreken en vechten: Rodney zat in zijn jeugd jaren vast, nu runt hij een succesvol koffie-imperium
    PREMIUM

    Dealen, inbreken en vechten: Rodney zat in zijn jeugd jaren vast, nu runt hij een succesvol kof­fie-imperium

    Ex-gedetineerden die een kopje koffie serveren en hun zaak die iedere dag weer vol zit. Het succes van een Rotterdamse koffietent - nota bene gevestigd in een oud politiebureau - wordt alleen maar groter en groter. Zeker nu hun koffie ook nog eens in de supermarkt komt te liggen én ze uitbreiden naar een volgende grote stad. ,,Wij zijn geen gesubsidieerde sukkels die maar wat aankloten.”
    Rotterdam