Talent van Ajax schittert: 'De enige voor wie ik mijn hand in het vuur steek: hij gaat voor Ajax 1 spelen'

1 april 2024, 18:57
Foto: © Imago

Jinairo Johnson wacht een grote toekomst, zo voorspelt Henk Spaan. De zestienjarige middenvelder van Ajax Onder 17 werd maandag uitgeroepen tot beste speler van de Future Cup, het toernooi dat door de Amsterdamse jeugdploeg werd gewonnen.

Johnson maakte in de finale de 1-0 tegen Partizan Belgrado (2-1 zege). Eerder in het toernooi scoorde Johnson ook al tweemaal tegen Pachuca. De jongeling pakte daarmee de Noah Gesser Trophy als topscorer van de Future Cup en werd dus óók bekroond tot Speler van het Toernooi. Die prijs ontving hij uit handen van Ricardo van Rhijn. Met zijn uitverkiezing trad Johnson in de voetsporen van onder meer Naci Ünüvar, Ryan Gravenberch, Riqui Puig, Matthijs de Ligt, Abdelhak Nouri en Davy Klaassen.

Artikel gaat verder onder video

Spaan gelooft dan ook dat Johnson in de toekomst voor Ajax 1 zal spelen. “Hij is de enige voor wie ik mijn hand in het vuur steek als toekomstig eerste elftalspeler bij Ajax: Jinairo Johnson, terecht de beste speler van dit toernooi”, schrijft de journalist en bekende Ajax-fan in Het Parool.

Trainer Michael Lamey van Ajax Onder 17 vindt de uitverkiezing voor zijn pupil meer dan terecht. “Ik denk dat hij heeft laten zien waarom hij de titel van beste speler verdient. Hij kan centraal achterin spelen, op het middenveld en zelfs voorin. Hij is gewoon heel compleet.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 CL-speler van 2013/14 genegeerd bij Ajax: 'Ik reed van Rotterdam naar Amsterdam, niemand keek me naar me om'

Lerin Duarte stond tussen 2013 en 2016 onder contract bij Ajax, maar na een goed begin raakte hij geleidelijk uit beeld. Jaren later blikt hij terug.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hup Schip en co. deze gast meteen bij de arm nemen en zo snel als mogelijk bij de A1 inlijven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen