Entertainment

Dit is het vermogen van Matthijs van Nieuwkerk

Ondanks alle ophef rondom Matthijs van Nieuwkerk, beschikt hij nog altijd over genoeg geld en hoeft hij 'nog' niet op een houtje te bijten. Daarnaast geniet hij van luxe, zoals zijn fraaie klassieke Jaguar waarin hij rondrijdt.

Wie is Matthijs van Nieuwkerk?

Matthijs is voor velen een bekend gezicht. Hij werd geboren op 8 september 1960 en was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in journalistiek. Na het afronden van zijn vwo besloot hij te gaan studeren aan de UvA, maar heeft deze nooit afgerond. Zijn journalistieke carrière begon bij Het Parool, waar hij in 1988 bij de kunstredactie kwam als redacteur.

Na acht jaar werd hij benoemd tot hoofdredacteur, waarna zijn carrière een snelle vlucht nam. Later maakte hij de overstap naar de Amsterdamse tv-zender AT5, waar hij zijn talent voor televisie ontdekte en succes boekte met programma’s zoals Holland Sport, Nederland Kiest en De Wereld Draait Door.

Klassieke Jaguar

Matthijs van Nieuwkerk rijdt in een klassieke Jaguar als zijn vervoermiddel, namelijk een Jaguar XJS uit het jaar 1995. Ondanks zijn leeftijd beschikt deze klassieke Jaguar nog steeds over redelijk veel vermogen, aangezien de krachtige 6-cilinder motor 241 pk levert en in 8 seconden van 0 tot 100 km/u accelereert. De Jaguar XJS Cabrio was in 1996 verkrijgbaar voor een aanzienlijke nieuwprijs van €98.879 en behoudt vandaag de dag nog steeds een waarde van ongeveer €16.000.

Dit is het vermogen van Matthijs van Nieuwkerk

De presentator kan als ‘zeer welvarend’ worden beschouwd. In 2015 onthulde Quote het salaris van de Matthijs. Terwijl hij bij BNNVARA naar verluidt € 493.420 verdiende voor DWDD, werd hij niet lang daarna benaderd voor een contract bij RTL 4, waar werd gefluisterd dat hij maar liefst één miljoen euro per jaar zou ontvangen.

Naast zijn optredens in het succesvolle televisieprogramma De Wereld Draait Door, verdiende Matthijs zijn geld ook met ‘Holland Sport’ en andere muziekprogramma’s. Met een geschat salaris van meer dan € 500.000 per jaar in 2019 komt Matthijs van Nieuwkerk zeker niets tekort en behoort hij tot de rijkste journalisten van Nederland. Hoewel hij vele contracten heeft afgewezen, wordt zijn vermogen momenteel geschat op ruim drie miljoen euro.

13 reacties

Leraar Nederlands

Gaaf dat we deze berichten weer krijgen! Was echt een groot gemis.

Scooby Doo

Maar Mathijsje leeft nu onder bruggen in Parijs. Hij is het vaakst te zien bij Pont du Neuf.

Maan

Wanneer zie ik je weer Matthijs ?

Spekpeter

Misschien kan hij ‘n leuk praatprogramma beginnen samen met bolle Peter ; ‘Wij draaien door’ … en dan veel asbakken en stoelen door de lucht vliegend 😉

Pol de Leeuw

De redactie van Hi Label zit blijkbaar zonder inspiratie. Dit is echt weer zo’n naar verluidt artikeltje. Zijn BV’s nakijken bij de KvK geeft al veel meer info. Maar dat doet men niet. Nee gewoon jaarloon x zoveel jaar, yeah right.

bi Jon C.

Wat heb je aan al dat geld als je goede naam naar de Filistijnen is.

Wat is deze? Wat is mijn 5 euro dan?

Wat is deze?
Spreekbeurt van de jongste bediende: onderwerp Matthijs van Nieuwkerk?
Wat is hier aan de hand?
Welk een ongeinspireerde bedoening is dit!
Ga effe lekker deaud met je opsommingen, we willen roddels of nieuws.
Cheap ass 5 eurootjes per maand vangen voor niks nothing nunca nada zip zero nothing.
Ga je schamen stelletje bedelaars

Vieze joop

Vieze matthijs heeft maan in de ster genomen

Mon Plaisir

Allemaal GEMEENSCHAPSGELD!!!!!

Natnek

C0mmunist

Het enige goeie programma, we missen hem
Steven

Schone auto. Patsertje.

Paul Michels

Leuk zo’n bedrag maar wat hebben we eraan om dit te weten,hij heeft t verkloot maar heeft er geld aan overgehouden fijn leven verder en weer door!!!