13-jarig meisje gestorven na brutale verkrachting in noorden Frankrijk

Samenleving
maandag, 01 april 2024 om 7:25
schermafbeelding 2024 04 01 om 073309
Het kleine Frans dorp van Mons-en-Pévèle is in diepe rouw na het tragische verlies van de dertienjarige Shanon, die op gruwelijke wijze is verkracht en vermoord.
.
Het meisje, de 13-jarige Shanon, werd op 6 maart in de gemeente Rantigny (in het noorden van Frankrijk) verkracht, zo deelde procureur Loïc Abrial mee. Ze raakte daarbij gewond en werd in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen, voegde de procureur eraan toe. “Een autopsie zal de precieze doodsoorzaken uitwijzen.”
Drie mensen werden op 19 maart in verdenking gesteld wegens verkrachting van een minderjarige door een meerderjarige en voor het niet verhinderen van de misdaad. Nu het meisje gestorven is, voegde de onderzoeksrechter er ‘verkrachting met de dood tot gevolg’ aan toe.
De vermoedelijke verkrachter zit in voorhechtenis, de twee overige verdachten zijn voorlopig vrijgelaten. Geen van de drie heeft een gerechtelijk verleden.
Shanons lichaam is intussen teruggegeven aan haar familie. Ze wordt in de komende dagen begraven op de begraafplaats van Cauffry, het dorp waar een deel van haar familie woont. Familieleden hebben ook een online inzamelingsactie geopend om de ouders van het slachtoffer te helpen. Er staat ook een witte mars gepland om hulde te brengen aan Shanon.