Geen vervolg

Dramaserie Swanenburg krijgt geen derde seizoen

1 maand geleden / Aangepast: 28 dagen geleden / Beeld © ANP
Dramaserie Swanenburg krijgt geen derde seizoen

Geen vervolg

Dramaserie Swanenburg krijgt geen derde seizoen

1 maand geleden / Aangepast: 28 dagen geleden / Beeld © ANPGeschreven door RTL Boulevard
Geschreven door RTL Boulevard

De KRO-NCRV-dramaserie 'Swanenburg' wordt niet vervolgd. De reeks, die werd uitgezonden op NPO 1, blijft bij twee seizoenen, schrijft hoofdrolspeelster Sanne Langelaar (39) op Instagram.

"Ik ben trots dat onze zomerserie zo goed werd bekeken dat we nog een bonusseizoen rond kerst mochten maken"

'Het wordt regelmatig gevraagd: wanneer komt het 3e seizoen van Swanenburg? Helaas blijft het bij deze twee seizoenen lieve kijkers', zo deelt Sanne met haar volgers. 'Ik ben trots dat onze zomerserie zo goed werd bekeken dat we nog een bonusseizoen rond kerst mochten maken. Maar inmiddels heeft de NPO aangegeven dat er geen 3e seizoen gaat komen.'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

'Het was een genot Iris Praal te mogen vertolken met zo'n geweldige cast en crew', besluit Sanne. 'Ik verheug me op alle nieuwe mooie rollen en avonturen.'

Ook de KRO-NCRV bevestigt het feit dat Swanenburg stopt en geeft de volgende reactie aan RTL Boulevard: "Ik kan bevestigen dat het klopt wat Sanne schrijft. Na twee seizoenen valt het doek nu definitief voor de serie Swanenburg. Dit is in gezamenlijk overleg met de NPO besloten."

Naast Sanne werden de hoofdrollen gespeeld door Tine Joustra, Frederik Brom, Jan-Paul Buijs en Ella-June Henrard. Het eerste seizoen van Swanenburg was volgens KRO-NCRV de best gestreamde dramaserie van 2021 op NPO Start.

ANP/RTL Boulevard
Sanne Langelaar