Opnieuw een Amerikaanse brug getroffen door een schip (VIDEO)

1

Een vrachtschip beschadigde de steunen van een brug over de Arkansas River minder dan een week na een dodelijk incident in Baltimore.

De Oklahoma State Patrol heeft zaterdag een snelweg volledig afgesloten nadat een binnenschip de US-59 Bridge over de Arkansas River had getroffen,meldt RT.

Wetshandhaving leidt het verkeer weg van het gebied, ten zuiden van Sallisaw, totdat inspecties van het bouwwerk kunnen worden uitgevoerd, schreef de rijkswegdienst  op X (voorheen Twitter). Er waren geen meldingen van gewonden op de weg of op het schip, citeerde persbureau AP, woordvoerder van de patrouille, Sarah Stewart.

Wat de aanleiding tot de aanvaring was, was niet direct bekend. Video die circuleert op X toont het moment waarop het schip de steunpalen van de brug raakte.

Het incident komt minder dan een week nadat de vrachtvervoerder MV Dali de Francis Scott Key Bridge in Baltimore aanreed en volledig instortte, waarbij zes mensen om het leven kwamen. Het vrachtschip raakte in de vroege uren van dinsdag een steun van het 2,6 kilometer lange bouwwerk, waardoor het in de rivier viel en voertuigen en mensen

Momenteel zijn er werkzaamheden aan de gang om het puin van de brug op te ruimen dat de MV Dali zwaar belast. Terwijl de vrachtvervoerder en het puin van de brug de weg blokkeren, kan de havenstad Baltimore het zeeverkeer, een belangrijke industrie voor het gebied, niet hervatten. Bemanningen hebben gewerkt aan het in stukken snijden van delen van de metalen brug, waarbij het eerste deel zaterdag wordt gehesen.

Volgens sommige schattingen zou de reparatierekening uiteindelijk wel een miljard dollar kunnen bedragen als er een geheel nieuwe brug moet worden gebouwd, schreef de Washington Post donderdag.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


WAS HET EEN “ONGEVAL ? Intel-bronnen beweren dat de instorting van de Baltimore Bridge een “absoluut briljante strategische aanval” was

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
godsrighthand
godsrighthand
29 dagen geleden

gewoon eigen verminking volgens plan…..2024 wordt een jaar met allerlei incidenten/ gebeurtenissen.. hoofdzakelijk WEF gerelateerd..