Stop-and-go, een stukje lopen, en weer stoppen om iets te bekijken is doodvermoeiend en niet goed voor ons lichaam.
Volledig scherm
PREMIUM
Stop-and-go, een stukje lopen, en weer stoppen om iets te bekijken is doodvermoeiend en niet goed voor ons lichaam. © Getty Images

Waarom slenteren en struinen geen goed idee is: ‘Stop-and-go is vermoeiend voor het hele lichaam’

ChiropractorMet de paasdagen trekken we er massaal op uit. Wandelen met familie, naar de dierentuin of meubelboulevard. Maar in een slakkentempo slenteren en veel stilstaan, daar word je moe van. Hoe komt dat, en hoe ongezond is het? Chiropractor Kai Holm: ,,Door afwisselend te lopen en stil te staan wordt je rug wel 2,5 keer meer belast dan normaal.”

10 reacties

  • Paul Slinger

    1 maand geleden
    slenteren is gezond op z'n tijd effe rustug aan,ook je hart heeft soms een wat lager tempo nodig, ik zie een menselijk lichaam als een machine,je hart is een pomp en altijd je pomp op volle kracht draait gaat je pomp sneller stuk, dus je pomp moet ook regelmatig stationair pompen is niks verkeerds meer, wat denk je van oudjes? die kunnen allen maar slenteren en menig oudje is heel oud geworden, dus wees zuinig op je pomp(hart).
  • Kruizinga

    1 maand geleden
    ach, grootste doodsoorzaak is altijd nog het leven, zeg ik maar. Al die arme mensen met hun honden; wandelen, stilstaan-plasje; wandelen, stilstaan-snufsnufaanpaaltje, wandelen, oh-terug-naar-paaltje-voor-nog-meer-ruikwerk, wandelen, plasje-poepje, etc. Krijg al pijn in de rug als ik er aan denk.
  • Ronald van den Bosch

    1 maand geleden
    Gewoon thuis op de bank zitten. TV aan, drankje in de hand en alleen bewegen als het echt nodig is. Daar heeft de chiropractor hoogstwaarschijnlijk ook wat over te zeuren, maar je wordt er niet zo moe van 😉
  • P Verhagen

    1 maand geleden
    Het lijkt wel of alles slecht is tegenwoordig.
  • H. Former

    1 maand geleden
    Ik vraag mij af hoe ik 60 ben geworden
  1. Ook broer van Hugo de Jonge zit in de vaccinaties: ‘Marien had echt last van haatberichten’
    PREMIUM
    Dubbelinterview

    Ook broer van Hugo de Jonge zit in de vaccina­ties: ‘Marien had echt last van haatberich­ten’

    Voor de ene broer was het zijn vakgebied, maar de andere moest erover beslissen: de coronavaccinaties. Marien en Hugo de Jonge blikken terug op de coronapandemie. De broers ontvingen allebei de nodige haatberichten en dat ging hen niet in de koude kleren zitten. ,,Ik heb vaak gedacht: ze moesten eens weten wie Hugo is, wat voor een ontzettend lieve jongen het is’.’ De hoogleraar en de minister zijn apetrots. Op elkaar.