RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Regenachtige week, maar lenteweer met 20 graden komt in zicht

Een kind zoekt paaseieren in de tuin tijden Pasen. Beeld © Rob Engelaar

Velen snakken ernaar: in T-shirt naar buiten, een wandeling maken in de warme lentezon. Volgend weekend zou dat zomaar kunnen, al moeten we eerst nog even een regenachtige week door.

Vandaag en morgen ziet er dus wisselend uit met af en toe een regenbui. Al is het echt niet alleen maar kommer en kwel, zegt meteoroloog Thijs Smink van Buienradar. Er komen zeker ook best aardige momenten voor. "Iedere dag kan er wel een momentje zijn dat de zon er even tussendoor piept."

Dat geldt ook voor de komende dagen. Nu de astronomische lente is begonnen, worden de dagen langer en is de kans natuurlijk ook steeds groter dat de zon doorbreekt. De temperaturen liggen 's middags de komende dagen rond de 12 tot 15 graden. 

Wie het goed timet, kan toch eventjes genieten van de lentezon. Er kunnen dagelijks ook een paar buien vallen. Hou daarvoor de Buienradar in de gaten:

Hoger niveau

Vrijdag en zaterdag komt de temperatuur op een 'hoger niveau'. Het wordt dan mogelijk 15 tot 20 graden. "We krijgen een beetje een herhaling van zetten. Voor dit paasweekend was aanvankelijk ook een kans dat het 20 graden zou worden, maar we kregen te maken met een groot lagedrukgebied."

Aanstaande vrijdag en zaterdag kan het dus weer gebeuren. "De kans is ongeveer fifty-fifty dat we die 20 graden gaan halen óf dat het weer zo'n weekend wordt zoals nu."

Oost-Duitsland 25 graden

Terwijl het hier in West-Europa nat en zo’n 10 tot 15 graden was, is de lente in Oost-Europa écht begonnen. In een strook van Griekenland tot Polen was het opvallend warm. In Servië werd het plaatselijk 30 graden, in Oost-Duitsland was het plaatselijk 25 graden. "Wij zaten er nét naast. Van Spanje tot aan Engeland was het een stuk wisselvalliger."

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS