'Na dat seizoen bij Ajax was ik klaar voor de volgende stap, wou meer uitdaging'

'Na dat seizoen bij Ajax was ik klaar voor de volgende stap, wou meer uitdaging'

30 maart - 13:20
13

Mohammed Kudus was toe aan een vertrek bij Ajax. Dat vertelt de Ghanees in gesprek met The Guardian. Tevens onthult Kudus dat ook Arsenal, Brighton and Hove Albion en Chelsea op zijn handtekening uit waren. 

"Ik was er klaar voor om die stap te zetten na het seizoen dat ik bij Ajax heb gehad", zegt Kudus tegen het Britse medium. "Ik ben een speler die niet in mijn comfortzone wil zitten. Ik had bij Ajax kunnen blijven. Ik kende de competitie, ik kende de club. Maar ik wil niet zelfgenoegzaam en op mijn gemak zijn. Ik wil mezelf altijd uitdagen."

Kudus onthult dat ook Arsenal, Brighton and Hove Albion en Chelsea naar zijn diensten hengelden. "Het is waar dat ze contact hadden. Maar toen West Ham kwam, ging het snel en heb ik mijn beslissing genomen op basis van gesprekken met mensen rond de club, hun project en hoe zij mij als speler zien. Ik heb de beslissing genomen op basis van mijn onderbuikgevoel. Dat is hoe ik mijn beslissingen neem."

Het niveauverschil tussen de Eredivisie en de Premier League is groot, meent Kudus. "Ajax was een van de grootste clubs in de competitie en als je op zestig, zeventig procent zou spelen, zou je nog steeds winnen", aldus Kudus. "Maar hier kunnen zelfs de kleine teams verrassen. Ik vind het geweldig, het houdt me scherp en dat is hoe ik het wil."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!