YouTube zegt dat het een “verantwoordelijkheid” heeft om algoritmen te manipuleren in de aanloop naar de verkiezingen van 2024

1

YouTube heeft een plan om bepaalde inhoud te verwijderen en te onderdrukken, en om wat volgens het bedrijf ‘gezaghebbende’ bronnen zijn, te versterken, meldt Reclaim the Net.

You Tube en Google, die beide joodse eigenaars hebben, deden dat bij de vorige verkiezingen ook al. Het was toen irrelevant en dat zal het dit keer ook zijn. De ‘Democraten’ winnen door vrachtwagens met extra stembiljetten aan te voeren en die in het holst van de nacht toe te voegen aan het totaal in de belangrijke swing-states. Het werkte vorige keer en aangezien er niets veranderd is zal het bij de aankomende verkiezingen ook werken.

Communisten plegen geen staatsgreep om dan een paar jaar later de macht  weer democratisch uit handen te geven. de enige kans voor Trump om te winnen is als degenen die aan de touwtjes trekken hem dit keer prefereren boven Biden.

“Verantwoordelijkheid” is een goed woord. Het is zelfs beter als een echt iets. Maar zelfs alleen als woord is het positief. Het geeft aan dat betrouwbare mensen/entiteiten achter een bepaald project of beleid staan.

Geen wonder dus dat het door en door beschimpte Google/YouTube – wat betreft censuur en bevooroordeelde politieke benadering – het woord “verantwoordelijkheid” probeert te gebruiken als een verhalend vijgenblad om te verhullen waar het gigantische platform eigenlijk mee bezig is – en al een hele tijd is.

Enter, de nieuwste Chief Product Officer van YouTube, Johanna Voolich. Wat zijn hier de prioriteiten? Het kan worden samengevat als vier R’s en één C (namelijk de YouTube-benadering van het verwijderen, verhogen, belonen, verminderen van inhoud), zoals blijkt uit een blogpost die door YouTube zelf is gepubliceerd.

En dan zou C speculatief zijn, voor ‘censuur’ – en dat is wat deze zogenaamd eerlijke en ‘opbeurende’ acties in werkelijkheid uiteindelijk bereiken.

Als je dacht dat YouTube dit allemaal zou kunnen bereiken zonder “gezaghebbende inhoud te stimuleren”, denk dan nog eens goed na. Dat is nog steeds een solide belofte, uitgebraakt door Voolich.

En als je dacht dat iemand eindelijk naar buiten zou komen en duidelijk zou omschrijven hoe, en volgens wiens definitie, de inhoud ‘gezaghebbend’ of anderszins genoemd kan worden – houd dan niet je adem in.

Advertisement

Het totaal is dat YouTube een nieuwe productmanager heeft, maar dat er niets is veranderd.

Zeker niet in dit verkiezingsjaar.

En terwijl Voolich oppervlakkige verwijzingen maakte naar makers die profiteren van nieuwe functies en zelfs worden gehoord (via feedback), leren ze ook dat wanneer dat goed uitkomt, AI wordt aangeprezen als een hulpmiddel om “creativiteit te versterken”. (In andere gevallen wordt AI aan de kaak gesteld als een gesel voor de democratie zelf).

Maar als dat allemaal gezegd is, is er nog de overkoepelende kwestie van de “verantwoordelijkheid” van YouTube. Wat moet YouTube doen, vraag je je misschien af – zijn gebruikers/creators de beste tools en mogelijkheden geven – of optreden als proxy campagnevoerder voor een bepaalde politieke en ideologische optie, in de VS, maar ook elders in de wereld?

YouTube’s zelfbenoemde “4 R’s of responsibility” kunnen al dan niet inzicht geven in het antwoord op die serieuze vraag.

R1 – “Verwijder inhoud die ons beleid schendt zo snel mogelijk.”

R2 – “Verhef gezaghebbende stemmen wanneer mensen op zoek zijn naar het laatste nieuws en informatie.”

R3 – “Beloon vertrouwde, in aanmerking komende makers en artiesten.”

R4 – “Verminder de verspreiding van inhoud die lijnrecht indruist tegen onze beleidslijn.”

En dat is precies daar een solide basis voor voortdurende, effectieve ‘C’-censuur.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Kennedy kiest extreem-linkse gescheiden immigrantenslet met een miljardenfortuin als running mate

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
lena
lena
29 dagen geleden

Als de voorspelling van Izabela uitkomen dan komen er helemaal geen verkiezingen en wordt Trump aangestelt als president zonder de verkiezingen .
Kijk vanaf minuut 5:50
Donald Trump? – A reading with Crystal Ball and Tarot Cards
Tarot by Izabela
https://www.youtube.com/watch?v=vPwkvhNp6jg