Pak Jodenhaat nou eens écht aan

We willen journalistiek, geen giftige narratieven

Titelfoto bij artikel Pak Jodenhaat nou eens ècht aan Maaike van charante opiniez

Op dinsdag 26 maart 2024 publiceerden dertien van de vijftien Tweede Kamerfracties een verklaring tegen Jodenhaat. Aangezien kritiek op Israël steeds meer ontaardt in Jodenhaat die ook Nederlandse Joden treft, is die verklaring terecht. Maar is dit voldoende? Alleen mooie woorden zullen de geest niet meer in de fles krijgen, schrijft Maaike van Charante.

Hoe is het zover gekomen dat bijna de hele Tweede Kamer zich genoodzaakt ziet om een dringende oproep te doen om onze Joodse medeburgers te beschermen?

 

Geen verrassing

Iedereen die ogen had kon het van verre aan zien komen. De oorlog in Gaza wordt uitgevochten in dichtbevolkt gebied, en daarbij vallen veel slachtoffers. Het immense leed van de bevolking wordt voortdurend aan de nieuwsconsumenten gepresenteerd, en de frustratie daarover zoekt een uitweg. De media bieden die uitweg, al zullen ze de gevolgen daarvan hopelijk niet zo bedoeld hebben. Dit is een wereldwijd probleem, maar Nederland loopt voorop.

Wie afgaat op de Nederlandse media, kan bijna alleen maar concluderen dat Israël als een beest tekeer gaat in de Gazastrook en allerlei oorlogsmisdaden pleegt. Dit beeld wordt voortdurend bevestigd doordat gezaghebbende bronnen worden opgevoerd alsof zij neutraal zijn, terwijl deze bronnen dat niet zijn. Denk aan Midden-Oostenexperts, afgevaardigden van ngo’s en VN-functionarissen.

De woede bij het publiek over de vermeende misdaden van Israël wordt dagelijks gevoed, en daarmee groeit het onbegrip. Waarom wordt deze schurkenstaat niet gestopt?! De frustratie daarover sluit perfect aan bij reeds lang gekoesterde vooroordelen over Joden, en voor we het weten herleven duistere tijden waarin het gerechtvaardigd lijkt om op elk lid van dit ‘uniek kwaadaardige’ volk te jagen.

Is deze observatie van mij vergezocht? Laten we eens kijken hoe deze situatie zich de laatste maanden ontwikkeld heeft. Mocht u twijfelen aan de feiten die ik geef, volg dan vooral de linkjes.

 

Hamas

Na de aanslag van 7 oktober hebben Hamasleiders trots verteld hoe ze Israël misleid hadden door zich gematigd voor te doen. In interviews legden ze uit hoe ze zouden blijven aanvallen totdat Israël vernietigd zou zijn. Heel Israël? Ja, heel Israël. En na de verschrikking van 7 oktober wist Israël heel goed dat dit een reëel dreigement was.

Toen Israël Gaza aanviel en zoals gebruikelijk burgers waarschuwde, gebood Hamas de burgers om niet te vertrekken. Op kritische vragen van journalisten legden Hamasleiders uit waarom ze geen schuilkelders hadden gebouwd voor de bevolking. Die tunnels waren voor de strijders, om beschermd te zijn tegen het Israëlische leger. De burgers mochten hun leven geven voor Palestina.

Waarom doet Hamas dit? Omdat de terreurbeweging – als westerse media helpen – hiermee de propagandaoorlog tegen Israël kan winnen. Maar burgers inzetten als menselijk schild is een oorlogsmisdaad. Daarnaast heeft Hamas mensen ontvoerd naar Gaza, en nog steeds zijn niet al die gijzelaars bevrijd. Nog een oorlogsmisdaad. Het stelen van de voedselhulp die Israël probeert te leveren aan de bevolking, is de zoveelste misdaad.

 

Israël

En toch lopen de media al maanden over van beschuldigingen tegen Israël. Elke mededeling van Israël – bijvoorbeeld over de levering van voedselhulp – wordt met grote argwaan bekeken. Leugens van Hamas – over bombardementen of honger als wapen – worden vrijwel ongewijzigd doorgegeven. Rectificaties worden maar mondjesmaat geplaatst.

Betekent dit dat Israël helemaal geen fouten maakt? Natuurlijk wel. Sommige Israëlische politici doen dubieuze uitspraken. De legertop maakt soms fouten, denk maar aan de schandalig slechte paraatheid voor 7 oktober. En soldaten in het veld kunnen zich misdragen.

De media doen gretig verslag zodra (het lijkt alsof) er iets op Israël valt aan te merken. Maar wat diezelfde media graag in bijzinnetjes wegmoffelen of zelfs helemaal niet noemen, is dat Israël een democratische rechtsstaat is. Politici worden weggestemd of zelfs voor de rechter gedaagd, legerleiders moeten verantwoording afleggen, soldaten die zich misdragen worden gestraft.

En voorkomt dat alles? Nee. Maar alle feiten – de echte feiten, niet de Hamaspropaganda – wijzen erop dat Israël er alles aan doet om zo min mogelijk burgerslachtoffers te maken. Israël vecht niet om genocide te plegen, maar om Hamas uit te schakelen en de gijzelaars te bevrijden. En hoe slecht dit sommigen ook uitkomt: Israël heeft het recht haar burgers te verdedigen.

 

Volgende stap

Helaas voor Joden wereldwijd krijgt Israël automatisch de schuld, en vervolgens worden alle Joden  verantwoordelijk gehouden. Als Erdoğan Koerden uitmoordt, zal niemand het in zijn hoofd halen om Turkse immigranten aan te vallen, maar als Israël zich verdedigt, zijn Joden de klos.

En dus werd de wereld na 7 oktober niet overspoeld door een golf van medeleven met Israël, maar door een golf van Jodenhaat. Nog voordat Israël de doden geteld had, stroomden de straten vol met demonstranten die alvast opkwamen voor de Palestijnen. Menigtes die volkomen blind waren voor de rol van Hamas, en gretig Israël beschuldigden. En die haat richtte zich direct op de plaatselijke Joden.

 

Jodenhaat wereldwijd

Zo kon het gebeuren dat Joodse studenten in de VS belaagd werden door Palestijnse activisten, en sommigen zich moesten verschansen in afgesloten kamers. Toen vanwege alle incidenten aan Harvard topvrouw Claudine Gay gevraagd werd of oproepen tot genocide op Joden op haar universiteit waren toegestaan, antwoordde zij dat dit afhing van de context.

Activisten scheurden posters van gegijzelde kinderen van muren en lantaarnpalen. In Davos hing een skiwinkel een briefje op de deur dat Joden niet welkom waren. In Londen werden Joden onder luid gejoel uit een theater gejaagd toen ze niet mee wilden doen aan een staande ovatie voor de Palestijnse vlag. Toen bekend werd dat de nieuwe James Bond mogelijk een Joodse Brit zou zijn, werd een boycot tegen hem gestart.

Vorige week werd bekend dat een feest rond de finale van het Eurovisie Songfestival in Londen dit jaar niet doorgaat. De organisatie ziet er vanaf omdat Israël meedoet met het Songfestival. Twee Israëlische broers die het Nova-festival overleefden werden op de luchthaven van Manchester urenlang ondervraagd door de Britse douane en vijandig bejegend over Gaza.

 

Jodenhaat in Nederland

Begin december werd in Nederland al de alarmklok geluid. Sinds 7 oktober was het antisemitisme in ons land gestegen met 818 procent. De Evangelische Omroep maakte er een korte serie over, en interviewde PvdA’er Rob Oudkerk. De gemeente Amsterdam plaatste dit interview op de gemeentelijke website, maar in maart bleek het stilletjes verwijderd te zijn vanwege alle boze reacties.

Meer mensen lieten zich intimideren. Een stille tocht in Groningen om de Kristallnacht te herdenken, werd afgelast. Een herdenking van de Februaristaking werd afgelast omdat Palestina-activisten de herdenking wilden kapen.

Intussen stapelden de incidenten zich op. De meesten halen natuurlijk de media niet, maar na de onrustige opening van het Holocaustmuseum was het ook afgelopen week weer raak. Palestina-activisten verstoorden een optreden van Lenny Kuhr (74). Diezelfde dag blokkeerden andere activisten een bioscoop in Maastricht waar een Israëlische film draaide.

Al deze incidenten hadden één ding gemeen: Joden die geen enkele verantwoordelijkheid dragen voor het leed in Gaza, werden daar wel op aangevallen. Ze werden uitgescholden voor terroristen, babymoordenaars, kankerzionisten, en beschuldigd van medeplichtigheid aan genocide. Dit had niets meer te maken met ‘kritiek op Israël’, dit was Jodenhaat.

 

Verklaring tegen Jodenhaat

Dinsdag 26 maart kwamen dertien van de vijftien Tweede Kamerfracties met een verklaring tegen Jodenhaat. Het was een verademing om klare taal te lezen: “Hier is een grens overschreden. Een grens waarvan we hoopten dat die nooit meer in ons land zou worden overschreden. De veiligheid en vrijheid van Joodse Nederlanders staan op het spel.”

Wat zal het voor veel Joodse Nederlanders een opluchting zijn geweest om dit te lezen: “Laten we pal staan voor onze Joodse gemeenschap, voor het grote goed van vrijheid en veiligheid. Niet stil blijven, maar je keihard uitspreken tegen antisemitisme. Want als Joodse Nederlanders in ons land onveilig zijn, dan hebben we allemaal op te staan.”

 

Niet genoeg

En toch stelt de verklaring niet gerust. Het bederf is al te ver gegaan. Zoals Lenny Kuhr zei in een interview: “De beer is los.” De dag na de verklaring van de politici werd dat bevestigd: een Joodse vrouw werd thuis bedreigd door activisten die een pamflet verspreidden. In het pamflet de meest walgelijke beschuldigingen en een foto en het adres van de vrouw.

Hoe durven deze ‘activisten’ zo brutaal te zijn?! Hoe durven zij Joodse herdenkingen te verstoren? Joodse artiesten te intimideren? Joodse mensen thuis op te zoeken?

Dit durven zij omdat zij zo vergiftigd zijn met haat en desinformatie dat zij denken in hun recht te staan. Bovendien durven zij dit omdat zij tot nu toe vrij baan hebben gekregen. De zorgelijke uitspraken van Mark Rutte komen te laat na decennia van wegkijken bij het levensgevaarlijke spel van onze media en ‘Midden-Oosten-experts’: voortdurend Israël demoniseren en de islam het hof maken.

Daarnaast heeft onze overheid al decennia nagelaten om ook de orde te handhaven als de verstoring van linksextremisten of moslims komt; men heeft deze groepen duidelijk gemaakt dat ze hun gang kunnen gaan. De burgemeesters die op 7 oktober te laf waren om uit solidariteit de Israëlische vlag uit te hangen, gaven het zoveelste signaal af.

 

Ons establishment moet verantwoordelijkheid nemen

Ons establishment – de top van de politiek, ambtenarij, universiteiten en media – heeft de zaken op een verschrikkelijke manier laten ontsporen. Eén verklaring – hoe helder ook – zet dat niet recht. Als iemand deze verklaring ter harte moet nemen, dan is het wel ons establishment zelf.

Is anti-Israëlbias een manier om internationaal mee te kunnen tellen? Spelen er nog ergere motieven? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat wat hier gebeurt al lang niet meer ‘gewoon kritiek op Israël’ mag heten. En dat Jodenhaat er een logisch gevolg van is.

Dit moet stoppen.

Journalisten, ga eindelijk eens je werk doen in plaats van een giftig narratief te verkopen. Politici, toon eindelijk eens een rechte rug als de VN weer Israël oneerlijk behandelt. Vervolg Palestina-activisten die de wet overtreden, en stel eens een serieus onderzoek in naar de dubieuze banden van sommige Midden-Oosten-experts.

Sta op tegen Jodenhaat, en als jullie niet in staat zijn om dit te doen, blijf dan alsjeblieft ook weg op 4 mei.

Het laatste waar we op die dag behoefte aan hebben is de zoveelste farce.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Over de auteur

Maaike van Charante
Houdt van feiten, haat hypocrisie.
Schreef het boek: Het verdriet van de Schilderswijk

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
75 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
H.J.
30 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk zo’n verklaring tegen de jodenhaat is een wassen neus.
Het feit dat er in Nederland hele volksstammen zijn opgegroeid met maaltijden waarin de jodenhaat was/is vermengd zegt voldoende.
Ik ben van 1938 is er verschil tussen toen en nu, ja toen was Hitler de boosdoener en nu ?
Nederland heeft zijn geloofwaardigheid verloren toen de grenzen open gingen en de gastarbeider langzaam aan een all inclusive vakantieganger is geworden.
De Linkse haat jegens de andersdenkenden (Rutte die jarenlang de PVV kiezers heeft gedemoniseerd) is het toonbeeld van Nederland in deze nieuwe eeuw.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Het ging mis toen het kabinet Den Uil de inkomsten van de gasbel in de schoot kreeg geworpen. Toen begon het kabinet met de eigen bevolking te experimenteren. Turkse gastarbeiders kregen twee paspoorten en geldverslindende privileges tot aan de rechtspraak aan toe, verzachtende omstandigheden want andere cultuur. Dat is tot op de dag van vandaag aan de gang. Als dit kabinet niet de kans krijgt om orde op zaken te stellen zie ik het donker in voor onze samenleving.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
30 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Er is iets vreemds aan de hand, we mogen niet “discrimineren” zelfs niet jegens mensen die zelf discrimineren. We weten heel goed dat het antisemitisme uit de islamhoek komt. Zo goed als ik, met onderwijs in de jaren vijftig, nog diep van binnen iets tegen Spanjaarden heb wegens tachtigjarige oorlog en de burgeroorlog rond 1938, zo hebben moslims iets tegen joden, zij het dat hun afkeer een religieuze opdracht is dus dwingend. Ik weet dat mijn aarzeling irrationeel is, maar weten moslims dat ook? Vermoedelijk tachtig procent van moslims heeft een hekel aan joden.
Nu het volgende, ik heb een hekel aan antisemieten en ik haat mensen die dat gevoel gewelddadig uitdragen, ik wil niet met ze omgaan. Maar deze mensen worden beschermd door anti-discriminatie wetten. Het klopt van een individuele moslim kan je het niet op zijn voorhoofd lezen en als ze het naar mij verhullen sta ik machteloos. Toch kies ik liever het zekere voor het onzekere aangezien ik voor 80% goed zal zitten. Hoe moet ik het anders doen?
Discriminatie is het maken van ongerechtvaardigd onderscheid. Maar geen-antisemieten gedogen is gerechtvaardigd. We mogen best een hekel hebben aan antisemieten, ook al verstoort dat op korte termijn de maatschappelijke schijnvrede met moslims.
De politiek moet beginnen uit te spreken dat het probleem ontstaat door de moslims, of voor mijn part de islam. En al die flauwekul argumenten als flauwekul bestempelen en niet vriendelijk knikken. Is het u wel eens opgevallen dat je met moslims eigenlijk niet kan discussiëren, ze krijgen voortdurend kortsluiting in hun hoofd als iets dat een westerling zegt niet past in hun geloof. En altijd maar dat agressieve verongelijkte eisen. Helaas, tot nu toe werkte het.

Siem
Siem
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Dit is mij uit het hart gegrepen. Dank u wel voor deze reactie.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Siem

Het was ook recht uit mijn hart

Andre
Andre
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Wat heeft die burgeroorlog rond 1938 eigenlijk te maken met iets tegen Spanjaarden hebben?

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Dat er zo’n grote groep fascisten was, de Franco-kant. En er was veel wreedheid

Andre
Andre
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Dan wordt het toch hoog tijd om een grondig werk over de Burgeroorlog te lezen.
De fascisten (Falange) hadden op zijn hoogst 1 zetel in het parlement. De anarchisten hadden 3 miljoen aanhangers. Catalonië en Aragon werden geregeerd door anarchisten, die systematisch kloosters plunderden en arsenalen van het leger en politie om aan wapens te komen. Met vrachtwagens trokken ze het binnenland in om priesters tegen de muur te zetten en kadasters in brand te steken.
Meteen na de verkiezingen in februari 1936 viel Spanje uiteen in ongeveer zes autonome gebiedsdelen die niet wilden samenwerken met elkaar, zodat Franco ongestoord kon oprukken naar Madrid. Duizenden Falange leden werden door de Volksfrontregering opgepakt vanwege hun partijlidmaatschap en gefusilleerd en in een massagraf gedumpt. Socialisten, communisten en anarchisten hadden Madrid verdeeld in wijken en hielden munitie achter voor eigen gebruik. Er werd op grote schaal kunstwerken geroofd uit musea en kloosters en kerken. Franco steunde voornamelijk op de christen-democraten, niet op de Falange. Daarnaast had de Volksfront regering in de periode tot aan de rebellie van de militairen kans gezien om ruzie te maken met iedereen: kerk, leger en politie, die eerst allemaal aan de kant van de republiek stonden. In de eerste 6 maanden van de Volksfront regering zijn er alleen al tegen de 10.000 geestelijken, waaronder ook nonnen, vermoord door linksen.
Kortom: het geweld kwam eerst en voornamelijk van links.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Door de kring waarin ik opgroeide was ik misschien wat eenzijdig geïnformeerd.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Daar kennen we die term ‘Vijfde Colonne’ van. Die nu in onze steden hun giftige kop laat zien.

Marien
Marien
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

ik ben het met u eens. Ik heb hetzelfde gevoel als het over islam of moslims gaat. Terwijl ik er een aantal ontmoet heb in mijn werkende leven en links en rechts in de maatschappij die heel erg aardig zijn en goed reageren op jouw eigen spontane reactie op hen als je met ze te maken krijgt. Dan zie ik die als individuen. Maar zodra het in algemeenheid over de religie gaat, gaan mijn haren overeind staan en krijg ik de kriebels.
Het voelt dan dubbel.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

U maakt een doodgewoon normaal onderscheid. Nederland is niet racistisch. De Nederlander (en met hen velen met immigratie-achtergrond) hebben totaal niets tegen de individuele moslim. Ze hebben wat tegen de massa-import van de islam die hier hún ideologie, cultuur en gebruiken met steeds meer succes doordrammen. Ten kóste van de Nederlander, op heel veel gebieden.

Marien
Marien
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

ja, gisteren weer in WNL een Belgische politica van de NvA van Iraanse afkomst. Zij hekelde de gedragingen van de fake feministen jegens moslims en hoofddoekdracht. Zij waarschuwde voor het ZEER grote gevaar dat de islam anders maakt dan andere religies door hun politieke machtshonger en het niet schuwen van geweld om dat te bereiken. Zij zegt dat ze zich indringen in de democratie via partijen met name op links. Zij was verbaasd geweest toen zij protesteerde tegen de hoofddoekdwang en onderdrukking van vrouwen (waarvoor zijn in de gevangenis zat in Iran) uit dat land naar Belgie vluchtte en waar zijn geschokt was daar vrouwen met hoofddoeken te zien lopen en het voorvechten voor het dragen hiervan door linkse partijen en zogenaamde feministes aanschouwde. Zij vond het onbegrijpelijk (ik ook) te zien dat feministes en zgn progressieve partijen die hier het conservatieve kerkelijke omver schopten en hekelden en belachelijk maakten, nu als voorvechter voor de islam en het dragen van hoofddoeken bij uniformen te zien optreden. Zij vond dat ZEER gevaarlijk.
Eigenlijk is naar mijn mening Geert Wilders degene die al jaren gelijk al gelijk heeft met zijn waarschuwingen.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Helemaal mee eens.

bosgeus.blogspot.nl
bosgeus.blogspot.nl
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

De Spaanse Burger Oorlog, 1936-1939, ontstond nadat baby lijkjes waren gevonden in tunnels tussen de kloosters. De Katholieken sloegen terug met Francesco Franco, wonnen dankzij steun van Hitler en andere katholieke staatslieden.

Het is de propaganda prima gelukt dit geheime te houden, door er een links-rechts verhaal van de maken. GroenLinks is in ieder geval niet links, want ze steunen oorlog tegen Rusland. Beetje lastig uit te leggen wat Hegeliaanse Dialectiek is in een bondig commentaar.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  bosgeus.blogspot.nl

Hegeliaanse Dialectiek: een slimme (slinkse) methode om jouw gewenste uitkomsten e.d. door te drukken.
De slapende massa vergeet dan over het algemeen de belangrijke vragen:
– is er wel een probleem
– is dat dan ‘het juiste’ probleem
– wie profiteert van actie hierop
– is de voorgestelde oplossing adequaat dan wel eerlijk dan wel moreel aanvaardbaar
En zo kan je op elk gebied een oor aangenaaid worden.

Pappakilo
Pappakilo
30 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel!! Maar helpt dit nog? Ook zo’n verklaring van de Tweede Kamer stelt weinig voor, zeker indien er niemand in opstand komt tegen de waanzinnig gekleurde media. Onder andere Trouw en NPO/NOS zijn zonder meer schuldig aan het klakkeloos overnemen van misinformatie en bewuste weglating van feiten. Zo kopieëren zij zonder meer de “spreekbuis van Hamas en Qatar: Al Jazeera”. Zoals u schrijft, niet slechts onlangs maar al decennia. Zolang de meeste mensen te beroerd zijn om berichten goed op feiten te beoordelen, andere bronnen te raadplegen, zich in geschiedenis te verdiepen, etc. zal deze beroerde situatie (vooral voor Israël en de joden) voortduren. Overigens geldt dit voor meerdere onderwerpen, bijvoorbeeld de onzin over klimaat(maatregelen). Mensen, blijf niet zwijgen of wees geen cheerleader, die aan de kant staat te blèren.

bosgeus.blogspot.nl
bosgeus.blogspot.nl
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Pappakilo

Natuurlijk helpt dit artikel.
Niet veel, maar 1000 van dergelijke artikelen van mensen gaan duidelijk een verschil geven.
De verschillende argumenten en feiten opgesomd, geven belangrijke hulp voor gesprekken die lezers hebben met landgenoten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  bosgeus.blogspot.nl

Helemaal mee eens. Juist de gesprekken in je eigen kring kunnen oogkleppen verwijderen. Steeds meer mensen gaan de eenzijdige beïnvloeding opmerken.

Pappakilo
Pappakilo
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  bosgeus.blogspot.nl

Helemaal met u eens. Maar in mijn reactie staat ook iets over mijn teleurstelling vanwege het feit dat veel lui te beroerd zijn zich écht te verdiepen in deze (en andere) materie. In eigen kringen en zelfs de kerk heb ik de neiging de moed op te geven vanwege vechten tegen de bierkaai. Maar zover is het gelukkig nog niet …….

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Pappakilo

Nooit de moed echt opgeven, al voel ik met u mee, en overvalt mij ook wel eens een vlaag van moedeloosheid.
Toch gaat er een dag komen dat de wal het schip gaat keren.

Cor
Cor
30 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

In mijn geheugen staat gegrift de aanslag op de WTC torens, deze is gepleegd door een Islamitische terreur organisatie (volgens Amerika). En wat de reactie was van Amerika om een grote oorlog te beginnen tegen deze terreur organisatie. Ik kan me niet herinneren dat Amerika hierom bekritiseerd is. En nu met Israel!!!!!!!!

Marien
Marien
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Cor

nou, daar had ik nog niet eens aan gedacht. Jeetje, zou Biden dat nog weten dat de VS toen een grote oorlog is gestart om IS te treffen? Hij is een beetje dementerend, dus misschien weet hij dat niet meer.
Inderdaad heel raar dat de VS nu Israël de maat wil nemen.

Josef
Josef
30 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De foto’s en films zijn er dus stuur al die pro palestijnse vlag zwaaiers/terorristen per direct het land uit als voorbeeld voor aankomende islam demonstraties!

Marien
Marien
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Josef

ja, wat te denken van die 1e kamer senatoren van Volt en PvdA GL met hun Palestijnen sjaals. Wat een enge vrouwen.

bosgeus.blogspot.nl
bosgeus.blogspot.nl
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Josef

Naar welk land moeten die dan gestuurd?
Geen enkel land wil zulke gevaarlijke idioten in de bevolking.

Josef
Josef
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  bosgeus.blogspot.nl

Naar hun ideale “land” namelijk palestina kunnen zij zien hoe vredelievend Abbas en zijn terroristise islam/hamasbende wel is!

RFM de Haan
RFM de Haan
30 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Er is geen greintje bewijs van het feit dat Israël genocide zou plegen, en toch wordt het maar rondgebazuind door vooral links en de pro Palestijnen beweging, Nederland is historisch gezien, en met name Amsterdam zo anti-semitisch als de neten, dat bewijst de Tweede Wereldoorlog en daarna wel, en wie mij niet wil geloven raad ik aan het ontroerende boek van Michal Citroen geheten ‘U wordt door niemand verwacht’ te lezen!

Piet Karbiet
Piet Karbiet
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  RFM de Haan

De Palestijnse bevolking is sinds 1948 met ca. 400% gegroeid. Met een enorm hoog geboortecijfer in de ”vluchtelingenkampen,” waar Nederlandse moslims op bezoek gaan voor huwelijken en geboortefeesten. In Auschwitz en Sobibor werden geen kinderen geboren…

RFM de Haan
RFM de Haan
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Correct, het gehele ‘Palestijnen’ verhaal en de leugen dat de Staat Israël genocide zou plegen is volkomen uit de duim gezogen, daar komt nog bij dat een Palestijns volk als zodanig gewoonweg niet bestaat, het zijn zwerf Arabieren die zich op aangeven van de aan aids lijdende terrorist Yasser Arafat destijds zich zo gaan noemen uit vooral geldelijke motieven.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Dat er in Auschwitz en Sobibor geen kinderen werden geboren is niet correct.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  RFM de Haan

Getuige de docu uit 2011 “Zwarte Soldaten” over 6 Nederlandse mannen die zich ten tijde van WOII aanmeldden bij de Waffen-SS.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Heb de docu snel doorgenomen maat zag geen opmerkingen over dat er kinderen in Auschwitz werden geboren.
Alleen dat de heren zeiden dat ze niet wisten wat er in de kampen gebeurde. De gebruikelijke leugens.
Zwangere vrouwen en kinderen gingen direct naar de gaskamers. Dat is een feit.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Anton, in de tweede post heb ik geantwoord op de opmerking dat Nederland historisch gezien antisemitisch zou zijn, getuige de docu uit 2011.
Ten tweede: volgens de website van Auschwitz zelf, zijn er tenminste 700 kinderen geboren in het vernietigingskamp. Overigens, de vergelijking van een vluchtelingenkamp met Auschwitz waar miljoenen het leven lieten, is voor mij persoonlijk – grootvader omgekomen in Auschwitz – zeer ongepast.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Zwangere vrouwen die op transport werden gesteld en onderweg of net in het kamp aankwamen die bevielen, inderdaad. Officieel in een vernietigingskamp geboren.
Die konden meteen naar de gaskamer.
Ik herinner me een getuige verklaring dat een bewaker een pas geboren kind achter de vrouw na smeten de gaskamer in.

bosgeus.blogspot.nl
bosgeus.blogspot.nl
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  RFM de Haan

Het is “pro-filistijnse beweging”, of als u dat niet leuk vindt, pro-pallies. Als u die “P-” onzin term gaat gebruiken, doet u mee met de propaganda, ook al weet u dat niet.

Het is het Filistina conflict, met Yasser Ferras … wacht, Yasser Arafat van de FLO.

Hannah
Hannah
30 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dank je wel Maaike van Charante voor alweer een goed artikel .
Met afschuw lees ik de berichten over aanvallen op Joodse medeburgers. Hoe kunnen we dit stoppen!! Ik ben boos en voel me machteloos.
Men krijgt in Duitsland geen verblijfsvergunning als men zich schuldig maakt aan jodenhaat. Een goede eerste stap waar Nederland een voorbeeld aan kan nemen. Laten we ons vooral blijven uitspreken.

Puzzled
Puzzled
30 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel. De kern is de media die hevig verontwaardigd zijn over een paar soldaten die met lingerie spelen en stil zijn als Hamas nog elke dag raketten afstuurt. Voor de NPO & Volkskrant volger is Israel niet te begrijpen.

In en in triest.

Andre
Andre
30 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Shirli kan er niets aan veranderen dat zij joods is. Iemand is namelijk automatisch jood als hij of zij een joodse moeder heeft. Shirli kan er ook niets aan doen dat Hamas besluit de staat Israël aan te vallen en willekeurig burgers te vermoorden en daarmee een fatale reactie van Israël uit te lokken.
De mensen die haar lastig vallen op haar thuisadres, hebben dus heel andere motieven.
De verklaring van de Nederlandse politieke partijen tegen jodenhaat (26 maart) is vooral een poging om het eigen stoepje schoon te vegen. De meeste van die politieke partijen hebben er alles aan gedaan om de publieke opinie te richten op een pro-Gaza sentiment en een anti-Israël sentiment. Zoals gewoonlijk lag hun sympathie bij de dader en niet bij het slachtoffer.
Veel woorden voor ‘humanitaire’ hulp aan Gazanen in de politiek, aan praattafels – een een korte verklaring tegen jodenhaat. Het verschil in focus zegt alles.

IvdWerf
IvdWerf
30 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dank voor weer een zeer sterke tekst.

Irene Kuijpers
Irene Kuijpers
30 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekende column Maaike! De haat tegen Joodse burgers heeft idd schrikbarende vormen aangenomen. In dit land wordt al jaren weggekeken. Zelfs de MSM hebben zich ontpopt tot gretige polariserende propagandakanalen. Niet om aan te zien en aan te horen.
We zien de bittere gevolgen daarvan.
Als de politiek nu nog geen snoeiharde maatregelen gaat nemen richting de MSM en burgers die zich openlijk schuldig maken aan Jodenhaat, zie ik het somber in.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Irene Kuijpers

Helemaal mee eens. De haat tegen Joden, zwarten, homo’s en andere bevolkingsgroepen is inderdaad extreem. Vooral door de MSM. Het voelt weer aan als 1940. Hier moet iets aan gedaan worden.

Ni28
Ni28
30 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Wij zijn tegen Jodenhaat!”
Mooi, dat staat nu vast ondanks alles wat wij hier toelaten omdat echt optreden mogen wij niet van de Verenigde Naties en Brussel. En het is ook lastig optreden bij gebrek aan rechtse haters.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
30 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Om met miljoenen de straat op te gaan hoef je geen rechtse ‘hater’ te zijn. Alleen gezond verstand en de wens tot vrede is genoeg.
Maar wie o wie heeft het platform om zo’n massa-beweging tot stand te brengen?
Want op zich heeft Rutte natuurlijk wel een punt: de samenleving zelf zal zich moeten roeren.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Waarmee ik niet wil zeggen dat de overheid hier geen verantwoordelijkheid heeft. Dat ze die verantwoordelijkheid nu eindelijk eens oppakken zal ook door massa-demonstraties moeten worden afgedwongen.

M. de Wit
M. de Wit
30 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De radicaal linkse elite is per definitie anti-semitisch. Want islamitische uitkeringstrekkers zullen automatisch stemmen op Groen Links en D66, omdat die de uitkeringen, hoofddoeken en gratis woningen garanderen. Er zijn te weinig joden over om electoraal rekening mee te houden. Dus kiezen die laffe types voor de nieuwkomers die op een dag ook hen de keel zullen doorsnijden als ze zich niet onderwerpen. Als ik een jood was zou ik nu emigreren naar Amerika, want de situatie is exact hetzelfde als in 1938. En het Amsterdams gemeentebestuur ook. Wat een karakterloze, huichelachtige lafaards zijn dat. Je zal toch in Amsterdam wonen. Je schaamt je toch kapot?

Marien
Marien
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  M. de Wit

Van mij mogen ze hier in het dorp komen wonen. Veel rustiger dan in dat nare A’dam.
Maar goed, waarom zouden de Joodse mensen eigenlijk weg moeten gaan uit de stad? Het wordt tijd dat de anti semitische mensen vertrekken, lijkt mij. Liefst het land uit.

bosgeus.blogspot.nl
bosgeus.blogspot.nl
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Naar welk land wil u de Fili-Fans dan verbannen, om daar Joden lastig te gaan vallen?

Bert van Zanten
Bert van Zanten
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  M. de Wit

‘Als ik een jood was zou ik nu emigreren naar Amerika, want de situatie is exact hetzelfde als in 1938.’

Nah, dat moet je denk ik toch wat nuanceren. Ik weet niet of de KKK, de Proud Boys, de Oath Keepers, etc. goede voorbeelden zijn voor Amerikaanse tolerantie. En dat terrorisme in de VS alleen van links zou komen is ook ‘niet helemaal’ waar getuige de Oklahoma City bombing van 1995.

In 2022 bijvoorbeeld pleegden rechtsextremisten elke ideologisch gedreven massamoord die in de VS in dat jaar werd geïdentificeerd, waarbij een “ongewoon hoog” percentage werd gepleegd door blanke supremacisten, volgens een rapport van de Anti-Defamation League dat in februari 2023 werd gepubliceerd.
Het hoge aantal moorden dat wordt toegeschreven aan blanke supremacisten was “voornamelijk te wijten aan massale schietpartijen”, zo bleek uit het rapport.

Maar denk niet alleen aan de Buffalo schietpartij van mei 2022. Denk ook aan de schietpartij in de synagoge in Pittsburgh van 2018 (11 doden) of de schietpartij in een winkelcentrum van El Paso van 2019 (23 doden).

Hoeveel van dit soort schietpartijen hebben we in Nederland? Vrij weinig.

De VS: Land of the Free / Home of the Brave? Misschien moet dat toch met een korrel zout worden genomen.

Martien de Wit
Martien de Wit
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Daar heb je ook gelijk in Bert. Maar als je bedreigd wordt door een toenemend islamisme, dan is de VS misschien toch veiliger dan hier. Of misschien had Annie M.G. Schmidt gelijk: ‘Vluchten kan niet meer’?

Bert van Zanten
Bert van Zanten
26 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Martien de Wit

Martien, … wat ik zeg. In 2023 waren er in de VS bijna 23.000 doden door vuurwapen geweld exclusief zelfmoorden. Voel je je dan veilig(er) in de VS?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
26 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Een paar flinke scheppen zout denk ik zo maar. De VS als vriend van Europa is ook zo’n uitspraak die de lading allang niet meer dekt. Land van onbegrensde mogelijkheden? Misschien voor die mensen met een ruime voorraad vitamine C (connecties), maar zeker niet meer voor blue collars of
bepaalde minderheden.

Hans
Hans
30 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Weer een goed onderbouwd stuk. Regelmatig wordt je geconfronteerd met stellingen die kunnen uitmonden in oeverloze niet onderbouwde discussies. Omdat, zo heb ik het beeld, je een mening moet hebben over de situatie en liefst een mening die door de media wordt gepresenteerd. Ik heb een mening, waar twee vechten hebben er twee schuld. Wie een beetje meer schuld heeft zullen we waarschijnlijk nooit weten; uitgezonderd de media en haar volgers. Het stuk helpt mij in ieder geval om te beoordelen of aangedragen meningen en onderbouwingen steek houden, zonder aan dergelijke discussies deel te nemen.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
30 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Maaike,

En toch gaat dit alles niet gebeuren, want:

Dat zou inhouden dat je je over de laatste 30 jaar steeds meer openlijk gepolijste (innerlijk tegenstrijdige) meningen over de leden der Rode Zee wandelvereniging op hun zuur-muffe merites zou moeten beoordelen, en daarmee ook jezelf aan iets van zelfreflectie zou moeten onderwerpen.

En als we dan toch bezig zijn, zou van de gelegenheid gebruik te maken zijn om nog wat stokpaardjes was kort te rijden en terug de wei in te sturen.

Gaat allemaal niet gebeuren, want over dezelfde tijd dat dit kwalijke soepje heeft kunnen trekken, hebben we iets van verantwoordelijkheid steeds meer afgeschaft (en zelfreflectie zou je kunnen zien als verantwoordelijkheid nemen voor jezelf) en hoeven nergens meer nooit niet op terug te komen.

En zou die innerlijke drang toch nog eens gevoeld worden, staan daar de klimaatcrisis, het onbeschrijfelijke leed van welke letterbakadept naar keuze, de tóón van het debat en je innerlijk activist daar aan de weg.

Gekoppeld aan het niet zo verbijsterend wegspelen van alle kritiek op La Blablabla na de opening van het Holocaust museum en het iets te hoorbare tegengeluid (en dan doel ik niet op het volume), zal ook hier de driehoek deze war on (deze keer racist) crime niet gaan winnen.

Met de beste bedoelingen (in een laakbaar moreel universum) ist der Judenjagt frei tot nader order. Het bevel is alleen passief gegeven en de goed verstaanders zijn deze keer niet Duits georiënteerd.

Dit kan dus niet anders dan fout lopen, te meer lieden van een bepaalde gezindte niet alleen deels fout geïnformeerd zijn maar ook moeilijk af te brengen zijn van eenmaal ingesleten denkpatronen.

Daarom in deze team smous!

E. Vreeland
E. Vreeland
28 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben verbaasd over de houding van het FvD. Ze nemen geen standpunt in over de oorlog, wat ik nog enigszins kan begrijpen. Maar het niet tekenen van de verklaring tot veroordeling van anti semitisme begrijp ik totaal niet. N.b. Baudets vrouw is joods.
Misschien tijd om mijn lidmaarschap op te zeggen. Je kan tegen massa immigratie zijn, maar dan mag je ook je mond opendoen over de directe gevolgen van import van een middeleeuwse cultuur in ons land.

bosgeus.blogspot.nl
bosgeus.blogspot.nl
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Het lijkt mij, dat het antisemitisme van Thierry Baudet wordt veroorzaakt doordat hij een Jezuïet als adviseur heeft, Robert Lemm. De oprichter van de Jezuïeten, Ignatius de Loyola, groeide op in Spanje gedurende de Spaanse Inquisitie, waar Jodenhaat vanuit overheidswege verordend werd, net zoals in Duitsland 5 eeuwen later on de katholieke dictator Adolf Hitler. “Vervangingstheologie” noemt men dat chique, waar alle Joden uitgemaakt worden voor ketters, omdat ze de bisschop van Rome niet als hun spiritueel leider erkennen.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
28 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De Jodenhaat is extreem zorgelijk en angstwekkend. Met de Abraham akkoorden was er licht in de duisternis die de Arabische wereld heet. Israel knoopte diplomatieke betrekkingen aan met meerdere islamitische landen. Israel erkende zelfs de door Marokko illegaal bezette Spaanse Sahara. Geen woord daarover bij onze fans van het terroristisch Hamas. Hamas die deze akkoorden van tafel wilt en Israel vernietigen, zeggen ze zelf. Hamas erkent ook de Verklaring van San Remo niet, waarna de Volkenbond in 1922 de juridische basis legde voor het bestaan van de staat Israel. Met verbazing zag ik net als 1e item de Paasviering op het journaal. Met de Paus in Rome. Geen beelden van Jeruzalem waar Jezus vlgs de Bijbel is gekruisigd. Toch een soort verademing tussen het bombardement van Ramadan items deze maand op tv. Wanneer wordt de antisemitische partij Denk verboden?

Fred
Fred
29 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Angst regeert Nederland: “the appeaser keeps on feeding the crocodile in the hope he will be eaten as last”.

De Dertiende
De Dertiende
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Fred

Helemaal mee eens, NL is bevangen door angst voor de islam(ieten). Want wie de bontkraagjes en hun trouwe volgers (de sneeuwvlokjes) aanpakt riskeert een burgeroorlog. Een oorlog die door de “onpartijdige” rechters en media ook nog goedgekeurd zou worden. Dus doen we er alles aan om hen niet te boos te maken.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
30 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Wat kun je doen tegen irrationele haat?
Hoe kun je mensen niet meer laten haten?

H.J.
H.J.
30 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Door het beschikbaar gestelde zwaar gesubsidieerde platform te slopen en direct te verbranden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik denk door zelf discipline.
Mensen die haten missen bepaalde bepaalde eigenschappen die hen controle over hun gedrag geeft.
Deze mensen hebben geen controle.

H.J.
H.J.
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Zet een TV zender op van de NPO, SBS of RTL wat je hoort is eenzijdig nieuws, vol met haat tegen de anders denkenden.
Neem de schrijvende pers idem dito.
Deze haat heden ten dage, wordt iedere dag opnieuw gevoed door gesubsidieerde instanties.
Kijk op dit moment naar de landelijke hetze tegen Baudet en Wilders de Linkse overheid contra de anders denkenden.
Pim Fortuyn rust in vrede.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Mensen worden uitgelokt om te haten. Zoveel is wel duidelijk.
Als mensen gaan haten verliezen ze controle. Dat maakt hen manipuleerbaar.
Ze kunnen dan gestuurd worden in hun gedrag zonder dat ze dit zelf beseffen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

De vraag in het geval van het antisemitisme is alleen waarom. Antisemitisme bestaat al heel lang en niet alleen bij moslims. Denk bijvoorbeeld aan de Nazi`s. De gestructureerdheid van die haat en hoe dat uitgevoerd wordt.
Wat zit hier achter, wie en waarom?

Bert van Zanten
Bert van Zanten
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Tuurlijk. Even ’40-’45 erbij halen. In WOII vermoorden de Nazi’s bijna 6 miljoen Joden. Dat noemen we de Holocaust. Dat was next level Jodenhaat. Dat waren Duitsers die Joden vermoordden. Moge dat duidelijk zijn. De Nazi’s wilden Duitsland voor de Duitsers en gaven de schuld van alle ellende aan anderen: Joden, homo’s, zigeuners, etc. Die moesten worden gedeporteerd, het land uit worden gezet. Ze bedachten echter een andere Endlösung. Dat mag nooit meer gebeuren. Met geen enkele bevolkingsgroep.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

De vraag is waarom wordt een bevolkingsgroep zo intens gehaat. Wat is de reden van die haat?
Waarom wilt u daar niet op ingaan?
Een haat die generatie op generatie wordt overgedragen.
Wat is de oorsprong van die haat? Die voor mij volledig irrationeel is.
Alleen als je dat weet kun je er wat aan doen.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Het gebeurt constant in islamitische landen en door terroristische moslimgroepen: met de Yezidi, Koerden, Armenen unz.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

O, maar zo ver hoeven van huis hoeven we helemaal niet te gaan. Onlangs nog in Duitsland waar rechtsextremistische partijen zoals AfD, prominente rechts extremisten en rijke ondernemers een geheime ontmoeting hadden om bepaalde bevolkingsgroepen het land uit te zetten. Gelukkig kwamen er nadien grote protestacties, maar toch. Jodenhaat en vreemdelingenhaat is er altijd geweest en zal er altijd zijn.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Vreemdelingehaat is iets anders als jodenhaat.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Scherpe observatie. Daarom staat er ook ‘en’ en geen ‘c.q’, maar gaat vaak hand in hand. Fijn paasweekend!

bosgeus.blogspot.nl
bosgeus.blogspot.nl
28 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel.

Hoewel Jodenhaat meestal vanuit Islam hoek komt, helaas is er ook erg veel Jodenhaat van autochtone Nederlanders. Fakkeldrager Max bijvoorbeeld. Of Thierry Baudet die de schuld voor cultuurmarxisme bij “Joden van de Frankfurter shule” legt. Ik hoorde heer Baudet bij Forum Inside zelfs beweren, dat Israël staat voor “globalisme”. Ook SP en GroenLinks staan al decennia bekend om hun jodenhaat.

Jodenhaat wordt erg veel verspreid onder bepaalde bewegingen die de massa immigratie willen stoppen, maar geven Joden daarvan de schuld. Ik weet dat de Joden daar aan onschuldig zijn, want het zou wel erg dom zijn om moslims uit te nodigen je leefomgeving te komen vernietigen: de meeste joden waren al verjaagd uit moslim landen voordat de omvolking begon, zo’n 10 a 20 jaar later. Een joodse samenzwering achter de omvolking, is daarom volstrekt onwaarschijnlijk.

Een zichtbare oorzaak is, van de groepen die ik noemde, dat ze menen dat ze slimmer of wijzer zijn dan een ander. Nou, Europa omvolken met antisemitische booslims door joden, lijkt me wel de meest domme opvatting die men kan hebben. Deze rechtse communisten lieden staan niet open voor kritiek, doen niet aan verantwoordde zelfreflectie.

Met “rechts communisme” bedoel ik, mensen die niet links zijn, maar geloven dat er zo iets bestaat als “kapitalisme”. Kapitalisme bestaat niet, omdat de fabrieksarbeider zijn arbeid als kapitaal heeft, dus filosofisch niet is te onderscheiden van een andere kapitalist. Personeel is belangrijker dan de machines die het bedient, ook duurder.

Als men iets aan de jodenhaat wil doen, moet men eerst de pers aanpakken.
Dit artikel is een goed voorbeeld van voor NL pers. Bedankt daar voor, hoewel ik zelf geen jood ben.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
29 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Mensen die haten doen domme dingen. Per definitie.

M. de Jong
M. de Jong
28 dagen geleden
75
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x