Notoire kaartenpakker komt met uitleg voor 12e(!) prent: 'De scheids zoekt me op'

Notoire kaartenpakker komt met uitleg voor 12e(!) prent: 'De scheids zoekt me op'

30 maart - 07:52 Laatste update: 08:09
43

Remco Balk heeft vrijdagavond voor de twaalfde (!) keer dit seizoen een gele kaart gepakt. De aanvaller van SC Cambuur was het zelf met deze kaart niet eens en hij beweert ook dat de scheidsrechter hem vrijdagavond expres opzocht.

De aanvaller kon na afloop van het duel met FC Eindhoven niet geloven dat hij weer een kaart had gekregen. "Ik vind het bizar dat hij hier geel voor geeft. Ik doe helemaal niks. Hij zoekt me gewoon, de scheidsrechter zoekt me sowieso op. Deze slaat helemaal nergens op. Ik schrok er ook van dat hij geel gaf. Als je de wedstrijd ziet, wil er eigenlijk niet over beginnen want dan krijg je dat gezeur weer, maar het is echt belachelijk", vertelt Balk bij ESPN.

Volgens Balk had de arbiter ook maar een vage uitleg voor de kaart. "De scheidsrechter zei dat hij er klaar mee was. Ik kan me wel uitspreken, maar dan krijg je dat gezeik weer. Ik ben altijd zelfkritisch, als ik weet dat het een domme gele kaart is, zeg ik dat ook eerlijk. Ik word honderd procent gezocht door de scheids. Dit kost mij weer een wedstrijd en het slaat nergens op. Ik vind dit heel jammer en zonde." Balk scoorde dit seizoen zeven keer en kreeg dus twaalf keer geel.