NOS Nieuws

Wekdienst 30/3: Rusland herdenkt aanslag • Plaatsing pijlers zoutdam IJmuiden

Goedemorgen, vandaag wil Extinction Rebellion voor de derde keer de snelweg A10 bij Amsterdam blokkeren. En in Amstelveen worden de halve finales van de Euro Hockey League mannen en vrouwen gespeeld.

We beginnen met het weer: vandaag zijn er vooral in het oosten zonnige perioden, hoewel de zon flink gehinderd wordt door saharastof. Het wordt lokaal 19 graden, aan zee blijft het kwik steken op maximaal 12 graden.

Weer 30.3

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Rusland wordt vandaag de aanslag op het concertcentrum in Moskou herdacht, een week geleden. Kort na de aanslag ontstond bij de Crocus City Hall als snel een geïmproviseerd monument. Nu wordt er dus officieel in een herdenkingsdienst gehouden.
  • In IJmuiden worden twee pijlers van elk 3000 ton zwaar van Zoutdam IJmuiden op hun plaats gezet in het sluizencomplex. Rijkswaterstaat gebruikt de constructie om zoutwater af te voeren om daarmee verdere verzilting van het Noordzeekanaal tegen te gaan.
  • De wedstrijd FC Twente-ADO Den Haag in de ontknoping van de competitie is vanaf 14.00 uur te volgen via een livestream op de site.
  • In Amstelveen worden de halve finales van de Euro Hockey League mannen en vrouwen gespeeld. De wedstrijden zijn allemaal te bekijken via een livestream op nos.nl. De halve finale van landkampioen Pinoké (m) tegen de Engelse kampioen Old Georgians wordt vanaf 15.55 uur live uitgezonden op NPO 1.

Dit heb je gemist:

In een huis in Vlaardingen heeft een grote brand gewoed. Het gaat om een woning naast een garagebox van de Vlaardingse loodgieter die al vaker het doelwit was van aanslagen. Drie bewoners zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 01.45 was er volgens Rijnmond een explosie in de woning, waarna direct brand ontstond. Het pand is volgens de omroep vanbinnen helemaal uitgebrand. De bewoners hebben elders onderdak gevonden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De maand maart was dit jaar recordwarm, maar het weer was wel somber. Dat zegt het KNMI. Met een gemiddelde temperatuur van 9 graden, tegen normaal 6,5 graden, was het de zachtste maart sinds 1901, het begin van de metingen.

Er kwam in De Bilt deze maand geen enkele vorstdag voor. Normaal gesproken telt maart juist acht dagen waarop de minimumtemperatuur onder het vriespunt daalt. Sinds het begin van de metingen kwam het slechts één keer voor dat het in De Bilt niet vroor in maart. Dat was in 1912.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl