ANP / EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP / EPA

Hoogste Navo-militair wil iedereen wakker schudden: ‘In mei 1940 maakten we ons ook geen zorgen’

InterviewDe hoogste Navo-militair Rob Bauer maakt zich zorgen over onze veiligheid. ,,Tijdens een pandemie wil je van een arts horen hoe het zit. In een tijd van oorlog wil je van een militair horen hoe het zit.’’ In een uitgebreid interview laat de admiraal dus horen waar we aan toe zijn. Ons kan niets gebeuren toch? ,,Dat dachten we in de meidagen van 1940 ook.’’

142 reacties

  • J. Timmermans

    4 weken geleden
    Ja mijnheer Bauer, de man die nu de hele wereld rond reist om jou nieuwe baas te kunnen worden zag er met zijn 4 kabinetten persoonlijk op toe dat de Nederlandse defensie zo veel mogelijk bezuinigde. Dat alles om de economische groei, lees winst, wat zijn partij het meeste voorstond te bewerkstelligen. Geen manier was hem te veel en gaat Nederland met weer forse bezuinigingen in zicht achter laten . De diepe zakken zijn leeg en de burgers betalen weer het gelag van zijn falende politiek.
  • Hans Laats

    4 weken geleden
    Hans Laats. Er waren partijen vooral uit de linkse ( merendeel)ook wel uit de rechtse(minder) hoek die op defensie hebben bezuinigd en wel met een naïeve gedachte dat er géén oorlog zal zijn op het Europese continent. Het tegen deel is uitgekomen te weten de Balkan oorlog nu Oekraïne en mogelijk de Baltische oorlog. Poetin zal het niet nalaten en hij weet dat de Europese Unie sterk verdeeld is door zijn vriendschap met Hongarije, Roemenië e.a
  • Rob Revi

    1 maand geleden
    Volledig eens met de man.! Vind overigens dat er al te lang word weg gekeken en is het tijd om echt perk en paal te stellen. En als ik daarvoor met mijn 54jaar voor moet tekenen. Ja hoor..! Betere voorbereiding op mogelijke tegenvallers in de breedste zin des woords is heel verstandig en ook Nederlands!!
  • Pieter Peters

    1 maand geleden
    Dit krijg je als onze regering zich overal mee bemoeit dingen die ze niets aangaan maar ja zo zijn ze eenmaal in Den Haag wie mag bloeden wij.
  • Beerbaum

    1 maand geleden
    En dan hebben we alleen maar idioten als wereldleiders. Dus niemand pakt de handschoen op om dit op te lossen. Wat een heimwee heb ik naar Reagan en Gorbatsjov. Dat waren nog eens wereldleiders.
  1. Wanneer stopt de oorlog in Oekraïne? ‘Moskou krijgt nog genoeg steun van landen zoals Brazilië en China’
    PREMIUM

    Wanneer stopt de oorlog in Oekraïne? ‘Moskou krijgt nog genoeg steun van landen zoals Brazilië en China’

    Elke oorlog stopt. Dus ook die tussen Oekraïne en Rusland. Maar wanneer? Twee onderzoekers van Den Haag Centrum voor Strategische Studies onderzochten 63 oorlogen en zien vijf factoren die bepalen wanneer een oorlog stopt. Zij lichten deze toe en leggen uit hoe die zich verhouden tot de oorlog in Oekraïne. ,,Zo lang er nog kans is op winst, gaan de strijdende partijen door.”