Heb jij het nieuwe WhatsApp-ontwerp al? Dit is er anders

Tim Ligterink
29 maart 2024, 14:57
2 min leestijd
Heb jij het nieuwe WhatsApp-ontwerp al? Dit is er anders

WhatsApp heeft een nieuw ontwerp dat het gebruik van de app makkelijker moet maken. Bekijk hier wat er nieuw is.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp updatet navigatiebalk: dit is er nieuw

De ontwikkelaars bij WhatsApp zitten niet stil. Maandelijks verschijnen er meerdere nieuwe (test)functies in de berichten-app, zoals foto’s bewerken met AI, berichten zoeken op datum en nieuwe tekstopmaak.

Onlangs is er ook aan het ontwerp het een en ander aangepast. De navigatiebalk is verschoven en heeft een nieuw ontwerp. Waar deze eerst boven in beeld te vinden was, is hij nu onderin geplaatst. Daardoor moet navigeren in de app makkelijker zijn, omdat je makkelijker met je duim bij de onderkant van het scherm (en dus de tabbladen) kan.

De nieuwe navigatiebalk bestaat uit vier kopjes: Chats, Updates, Community’s en Oproepen. Bij de eerste zie je jouw chatgesprekken, bij de tweede Statusupdates en Kanalen, bij de derde lees je alles uit de Community’s en bij de laatste vind je jouw oproepgeschiedenis.

Het kan zijn dat je het nieuwe ontwerp al een tijdje op jouw telefoon hebt. WhatsApp heeft de navigatiebalk namelijk bijna een jaar getest onder bètatesters van de app. Deze gebruiker krijgen eerst nieuwe functies voordat deze naar het grote publiek uitrollen.

Dat laatste is nu gebeurd. Iedereen met WhatsApp op zijn Android-smartphone krijgt het nieuwe ontwerp nu te zien. Heb jij nog niets? Probeer de app dan te updaten. Hiervoor ga je naar de Google Play Store, zoek je ‘WhatsApp Messenger’ en selecteer je ‘Updaten’.

WhatsApp Messenger

WhatsApp LLC

Gratis via Google Play

Klik voor het gemak ook op de drie puntjes rechtsboven in beeld en activeer ‘Auto-update aan’. Dan hoef je in het vervolg de app niet meer handmatig te updaten.

WhatsApp blijft ontwikkelen

Het nieuwe ontwerp is één van de velen ontwikkelingen die WhatsApp recent heeft doorgevoerd en de volgende nieuwe functie komt er alweer aan. Het lijkt erop dat WhatsApp je straks contacten gaat voorstellen om mee te appen, maar die functie is nog niet eens voor bètatesters beschikbaar. Daarover lees je later meer.

Wil je op de hoogte blijven? Houd Android Planet dan goed in de gaten. We praten je via onze app en nieuwsbrief bij over de laatste ontwikkelingen. Volg ons ook op WhatsAppGoogle NieuwsFacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Bron: WhatsApp (X)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu