Grote ergernis over KKD-topper ADO-Groningen: 'Het is gewoon potsierlijk'

29 maart 2024, 20:40   Bijgewerkt: 30 maart 2024, 20:08
Foto: © ESPN

FC Groningen is in de topper in de Keuken Kampioen Divisie bij ADO Den Haag op een 0-1 voorsprong gekomen, waarna het duel vanwege het gooien van een plastic bekertje vanaf de tribunes direct werd stilgelegd. De Volkskrant-journalist Willem Vissers spreekt zijn bewondering uit voor de fraaie treffer van Romano Postema, maar steekt zijn ergernis over de stillegging niet onder stoelen of banken.

De noorderlingen reisden als nummer drie van de ranglijst af naar Den Haag, waar de nummer vier - ADO - wist dat het vrijdagavond móét winnen om zicht te houden op de tweede plaats - en dus rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. Het gat tussen beide ploegen op de ranglijst bedraagt weliswaar slechts twee punten, maar omdat Groningen een wedstrijd minder speelde dreigt dat met nog maar acht speelronden te gaan snel groter te worden.

Artikel gaat verder onder video

De bezoekers sloegen vrijdag echter als eerste toe: na een zeer fraaie combinatie met Thom van Bergen werd Valente vrijgespeeld en drukte de Italiaanse Groninger met een gevoelig stiftje af, waarna de man in vorm, Romano Postema, zo'n beetje op de doellijn het beslissende zetje gaf. Daarna konden beide ploegen direct het veld verlaten: vanaf de tribunes werd een plastic bekertje het speelveld opgegooid, met het bekende gevolg. Na een korte onderbreking floot scheidsrechter Nagtegaal weer voor de hervatting.

Vissers looft de Groningse aanval waaruit de 0-1 gestalte kreeg: "Schitterende aanval van FC Groningen, leidend tot de 0-1 bij ADO", schrijft de journalist op X. Daarna richt hij zijn pijlen op het KNVB-beleid waardoor de wedstrijd werd onderbroken: "Groningen viert feest, één plastic bekertje op het veld en onderbreken maar weer, die wedstrijd. Het is zo potsierlijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boefje
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Als er gericht gegooid wordt op een speler met meerdere glazen dan moet je onderbreken maar zoals het nu gebeurt: BELACHELIJK.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen